Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur ve avukatlık yapmaktadır. İlker Sungurlar ile evlidir ve bir erkek çocukları vardır. Üç dil olan İngilizce, Fransızca ve Farsça'yı akıcı bir şekilde konuşabilen Altun, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile dikkat çekmektedir. Aynı zamanda CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu'nda kadın haklarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

"Trans Çocuklar Vardır" şeklindeki bir paylaşımı nedeniyle sosyal medyada büyük eleştiri almıştır. Bu eleştirilerin ardından hesabındaki iletileri gizlemiştir. Ayrıca, bir duruşmaya 7 aylık bebeği ile katılması da dikkat çekmiştir. Siyasi çevrelerden de eleştiriler almıştır. Ancak, düşüncesini özgürce ifade etmekten çekinmeyen ve feminist ve filantrop kimliği ile tanınan Altun, bazı kesimlerin de takdirini kazanmaktadır.

Feyza Altun, avukatlık mesleğinin yanı sıra yazarlıkla da ilgilenmekte ve farklı yaş gruplarına hitap eden eserler kaleme almaktadır. Kitapları geniş bir okuyucu kitlesi tarafından beğenilmiş ve ilgi görmüştür, bu da yazarlık kariyerine daha fazla odaklanmasını sağlamıştır.

Gözaltına Alınmıştı! Feyza Altun Kimdir?

Feyza Altun'un kitapları şunlardır:

- Bozuk Tablet: Özgür Hukuk Öğreniyor
- Çilek Yiyen Salyangoz
- Gürültü Yapmadan Eğlenebilmek
- Kayıp Levha
- Sınıfta Temizlik Zamanı
- Kadının Fenni
- Kadının Derdi
- Kadının Erki
- Sınırda Üç Kadın
- Renkli Yumurtalar
- Herkese Eşit Kurabiye
- Yeşil Sahanın Özgür Kızı
- Uçan Tekerlekli Sandalye
- Mutlu Yaşlılar Haftası

Tek Tek Sayıldı, Denizli’de Korsan Billboardlar Ortaya Çıktı Tek Tek Sayıldı, Denizli’de Korsan Billboardlar Ortaya Çıktı
Editör: Haber Merkezi