Kestikleri trafik cezalarıyla vatandaşlar tarafından tepkilere sebep olan fahri trafik müfettişleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi. Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 09 Mayıs 2024 Tarihli ve 32541 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. 

Yapılan yeni düzenlemeye göre müfettişlerin hangi trafik kural ihlalleri hakkında tutanak düzenleyebilecekleri Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek ve 70 yaşından gün alanlar Fahri Trafik Müfettişi olamayacak. 

Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!” Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!”

Fahri trafik müfettişleri yılda en az 2 kez eğitim ve değerlendirmeye tabi tutulacak. Bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkı sağlamayacak şekilde günlük hayatın olağan akışı dışında tutanak düzenlediği tespit edilen ya da eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmayan müfettişlerin görevleri, Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi üzerine İçişleri Bakanı'nın onayı ile sonlandırılabilecek. 

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında  değişiklik! - Türkiye Haberleri - TV100

Kaynak: Haber Merkezi