Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı Asgari ücret bu rakama çıkıyor: Canlı yayında gelecek zammı açıkladı

Ocak-Haziran dönemi için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlenmiş ve bununla birlikte en düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10000 TL'ye çıkarılmıştı. Temmuz zammı döneminde emekliler için 2 düzenleme daha yapılacak.

TEMMUZDA EMEKLİ MAAŞINA DÜZENLEME

Temmuz ayında emeklilerin refahını artıracak adımlar atılacacağı kulislerde konuşuluyor. Temmuz döneminde maaş artışlarıyla emeklinin alım gücünün artacağı konuışuluyor.
16 milyon vatandaşın gelirlerini artırıcı ve hayatlarını kolaylaştıracak tedbirler kısa sürede açıklanacak. Ulaşım desteği, İletişim desteği, alışveriş desteği, belediye hizmetlerinde indirim, enerji destekleri, kira desteği, finans desteği, tatil desteği, refah payı ve taban maaş düzenlemesi gibi birçok düzenleme yolda.
İlgili düzenlemeler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerek diğer kamu kurumları gerekse diğer bakanlıklar nezdinde koordineli olarak sürdürülüyor.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 2 DÜZENLEME ÖN PLANA ÇIKIYOR

Temmuz ayı ile birlikte yeniden ele alınacak emekli maaşı zammı düzenlemeleri ilgili farklı formüller göz önüne geliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son olarak Mart ayı enflasyon rakamlarını açıklarken, bununla beraber 3 aylık enflasyon rakamı belli oldu. 3 aylık enflasyonun yüzde 15 çıkmasının ardından Nisan, Mayıs ve Haziran olmak üzere 3 veri daha beklenecek ve buna göre aksiyon alınacak.
Bu veriler sonrasında ikinci formülde 6 aylık enflasyonun rakamlarına göre refah payı masaya yatırılacak. .

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI ENFLASYON RAKAMINDA BELİRLENMESİ BEKLENİYOR

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 25,47 olarak beklenirken aynı oranda SSK, Bağ-Kur emeklisine zam beklentisi içine giriliyor.
Enflasyon rakamlarının kesinleşmesinin ardından refah payı değerlendirmesi yapılacak. Türkiye ekonomisinde bütçe disiplini sağlandıkça, büyüme sürdükçe ve deprem felaketinin kamu üzerindeki yük azaldıkça emeklilerin gelirlerini artırıcı refah payı uygulaması kademe kademe uygulanacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN İLK FORMÜL

6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 25,47'e göre hesap yapıldığında en düşük emekli maaşı 12500 TL civarında belirlenecek.

EN GÜÇLÜ 2. SENARYO  

En düşük emekli maaşı için en güçlü 2. plan ise 1 yıllık enflasyon beklentisi hesabı oldu. Burada Haziran sonrası yıllık enflasyonun yüzde 35-40 bandına oturması öngörülüyor. Bu değerlendirmeye alındığında en düşük emekli maaşının 13500-14000 TL civarında olabileceği hesapların.
 

Editör: Haber Merkezi