58 yıldır gerçek kimliğini arayan, iki kimlik numaralı Raziye Şimşek, isyan etti.  

AVM'nin Süs Havuzunda Adem Karataş'ın Cansız Bedenini Buldu! AVM'nin Süs Havuzunda Adem Karataş'ın Cansız Bedenini Buldu!

1 yaşında annesini kaybettikten sonra olayların sarpa sarması ile devlet kurumlarında resmen çile çeken Şimşek, bu işin artık çözülmesini istiyor. 

Annesinin vefatından sonra babası tarafından 1 yaşında yurda verilen Raziye Şimşek, dönemin yurt müdürü tarafından kaydı yurda yapılmayarak el altından evlatlık verildi.  

Dizisi Cekilse Yeridir Iki Farkli Kimligi Var

Resmi olmayan şekillerde evlatlık verilen minik Raziye’yi öz çocukları gibi nüfusuna alan aile ile ikinci kimliğe sahip olan kadın, ailesi tarafından reddedilince evlatlıktan düşürüldü.  

Raziye Şimşek, evlat edinen ailenin çıkarttığı kimlik numarası ve kendisinin çıkarttığı kimlik kartı numarası nedeniyle birçok zorlukla karşı karşıya.  

Dizisi Cekilse Yeridir Iki Farkli Kimligi Var4

Durumun çözümü için mücadele eden Şimşek, “Ben bir yaşımdayken annem vefat etti. Bana bakan olmadığı için beni yurdun kapısının önüne bırakıyorlar. O dönemin yurt müdürü beni el altından yurda kaydetmeksizin beni büyüten aileye veriyor. Onlar da sahte kayıtla beni kendilerinin üzerine geçiriyorlar. 18, 19 yaşına gelip evlendiğimde beni üzerlerinden düşürüyorlar. Bunun zorluğunu hep yaşıyorum. Benim ablalarım, bütün aile fertlerim beni kabul ediyor ama daha büyük aile bireylerimiz olmadığı için Hakim Bey DNA testine karar verdi. 2 buçuk yıldır çok büyük zorluklarla uğraşıyorum.” diyen Şimşek, “Hem maddi hem de manevi sıkıntılar yaşıyorum. Sürekli mahkemelere gidip geliyorum. Yaşadığım şeyleri tekrar tekrar yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.  

Dizisi Cekilse Yeridir Iki Farkli Kimligi Var2

Talihsiz kadın, “Geçmiş yakamı bırakmıyor ki rahat edeyim. 1965 yılından bu yana bu hayatı yaşıyorum. Şu anda benim adıma iki farklı T.C. kimlik numarası var. Birisi onların üzerine diğeri de benim şu an kullandığım T.C. kimlik kartı numarası. Devlet kurumlarına gittiğim zaman problem oluyor. Hastanelere falan gittiğimde eşimin üzerine muayene olduğum için pek sorun yaşamadım ama yine de ben bu durumdan da rahatsız oluyorum. Her zaman elim yüreğimde. İnşallah son mahkeme olur, bu konudan dolayı hem maddi hem manevi çok yoruldum. 58 yaşındayım 25 yıl olmuştu ben unutalı. Ama ben 2 buçuk yıldır bu durumu mahkeme kapısında tekrar tekrar yaşıyorum” diyerek isyan etti.  

Editör: Kardelen Başol