Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz” Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca,  TBMM’ye depremzede vatandaşların sınav ücreti alınmamasını yönelik yasa teklifi verdi. Karaca teklife ilişkin, “Afet bölgesi kapsamındaki illerde ve afet bölgesi süresi devam ettiği sürece bu illerden ikametini başka illere nakledenler hakkında Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlara giren öğrencilerden, sınav ücreti ya da benzer adlarda hizmet bedeli alınmaması amaçlanmıştır” açıklamalarında bulundu.

TBMM) Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın verdiği kanun teklifinin kısaca özeti ise, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler neticesinde resmi açıklamalara göre en az 53 bin 537 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, 107 bin 213 yurttaşımız ise yaralanmıştır. Depremin ardından kamuoyuna yansıyan bilgilere göre 3,5 milyon yurttaşımız deprem bölgesini terk etmiş, Uluslararası Göç Örgütü’nün raporuna göre tahminen 2,7 milyon yurttaşımız evsiz kalmıştır. Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan rapora göre, depremden etkilenen 11 ilimizde 5 milyon 649 bin 317 konuttan 38 binden fazlası deprem anında yıkılmış, depremin ardından 518 bin 9 konut ise acil yıkılacak ya da ağır hasarlı olarak belirlenmiştir. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün tespitlerine göre ise ülkemizde depremler sonucunda 658 bin yurttaşımız geçim olanaklarını kaybetmiştir. Söz verilen konutların yalnızca yüzde 11’i tamamlanmıştır” şeklindeydi.

Editör: Durmuş Özke