Isparta'da öğrenci grubu olarak kariyerine başlayan ve daha sonra şehirler arası sahnelerde yer almaya başlayan ARGO grubu, Denizli'den küskün ayrıldı. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi94

İlk Denizli konserini 20 Şubat 2024'te kentte faaliyet gösteren bir eğlence mekanında biletli bir etkinlik ile veren ARGO grubu, biletlerin satışı üzerinden sahne paralarını alarak eğlenceli bir konsere imza atmıştı. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi1

Grubun performansından memnun kalan mekanın müdürünün tekrar ARGO grubuna ulaşması ile işler karıştı. 

Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek! Tekel Bayiler Başkanından Denizli Belediyesinin Kararına Tam Destek!

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi2

Grubun bas gitaristi Selimhan Yavuz'un aktardığına göre, kendilerine ulaşıldıktan sonra planlanan gün sahneye çıkan ARGO, ücret alamadı. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi388

İşletmenin müdürünün grubu önce bir kaç saat, ardından günlerce oyalamasının üzerine grup sosyal medya hesaplarından mekan hakkında bir paylaşım yaptı.

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi54

Paylaşımın ardından, müzik grubuna tekrar ulaşarak ödeme yapacaklarını söyleyen mekan müdürü, paylaşımları kaldırttı. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi5

ARGO isimli müzik grubu paylaşımı kaldırdı ancak yine bir süre sonra ücret alamadıklarını iddia eden yeni bir paylaşım yaptılar. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi3

Bazı mekanların müzisyenlere benzer davranışları sergilediklerini açıklayan ARGO üyesi Selimhan Yavuz, hukuki işlemlere başvurulacağını ancak bu tarz davranışların Denizli ile ilgili prestiji düşürdüğünü dile getirdi. Yavuz, "Artık mesele para olmaktan çıktı, bu tarz davranışlar tüm müzisyenleri çok üzüyor" dedi. 

Denizlide O Isletme Icin Dolandiricilik Iddiasi4

Mekandan İlk Açıklama

Olay ve iddialar hakkında ilk defa konuşan mekan görevlileri, gruba paranın sahne sonunda elden verildiğini açıkladı. Grubun kayıt altına aldığı mesajlaşma platformundaki yazışmalar sorulduğunda ise "Muhasebe kayıtlarına bu şekilde geçmiş. İç bir araştırma yapılarak gereken yapılacaktır" açıklaması yaptı. 

Editör: Kardelen Başol