Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli Meyve Ağaçlarında İlaçlamaların Zamanında Yapılması Çok Önemli

Denizli’de Kuşpınar Mahallesi’nde her hafta Çarşamba günü kurulan Çarşamba Pazarı’nda karpuz dilim olarak satılıyor. Tüm Türkiye’de son yıllarda dilim karpuz satışı gerçekleşmeye başlamıştı. Son zamanlarda bir de pazarcıların Denizli’de kredi kartı ile ödeme alması gündem oldu. Maliyetler arttığı için fiyatlar her geçen gün yükseliyor. Vatandaş alışverişini yine yapsa da her üründen daha az alıyor.

Denizli’de Kredi Kartı İle Dilim Karpuz Satılıyor!

“Karpuzun Sezonu Yeni Başladı”

Fiyatların düşebilme ihtimali olduğunu ama artan maliyetler sebebiyle çok düşemeyeceğini söyleyen karpuzcu Mustafa, “Karpuzun kilosu 50 lira, çağlanın kilosu 70 lira, yenidünyanın kilosu 60 lira, eriğin kilosu 100 lira, portakalın kilosu 30 lira ve limonun kilosunu ise 25 liraya satıyoruz. Karpuzun sezonu yeni başladı. Fiyatlar biraz daha düşür ama çok değil. En fazla 30 liraya düşer. Bütün bir karpuz alayım desen yine en az 150, 200 liraya denk gelir” dedi.

Denizli’de Kredi Kartı İle Dilim Karpuz Satılıyor! 3

“Her Geçen Gün Satışlar Azalıyor”

Artık müşterilerin her şeyden az aldığını söyleyen karpuzcu Mustafa, “Son yıllarda dilim karpuz satışımız başlamışken, birde artık kredi kartı kabul ediyoruz. Eskiden karpuz 10 kuruştu. O zamanlar vatandaşlar pazara gider üç dört karpuz alırdı. Ekonomik sıkıntılar ve maliyetler çok arttı. Vatandaşlar pahalı diyor ama yapacak bir şey yok alıyor. Her geçen gün satışlar azalıyor” şeklin konuştu.

Denizli’de Kredi Kartı İle Dilim Karpuz Satılıyor! 6

“Artık Karpuz Bir Lüks Oldu”

Maliyetlerin düşmesi gerektiğine ve eğer düşmez ise bu fiyatların daha çok artacağının altını çizen karpuzcu Mustafa, “Normalde böyle bir şey olmaz. ‘Dilim karpuz mu alınır?’ Karpuz bütün alınır. Yakında herhalde çeyreğin çeyreği karpuz satacağız. Artık karpuz bir lüks oldu. Mazot ve maliyetler düşerse, tüm vatandaşlar memnun olur. Çünkü o zaman fiyatlar da düşer. Bu fiyatların ana kaynağı yakıt, gübre ve ilaç diyebiliriz. Bu maliyet kalemlerinin düşmesi artık mecburiyettir. Eğer bu maliyetler düşmez ise fiyatlar artar” ifadelerini kullandı.

Denizli’de Kredi Kartı İle Dilim Karpuz Satılıyor! 4

Editör: Durmuş Özke