Türkiye’nin neredeyse her ilinde gençleştirilen ilçelere halk otobüsü hizmeti 2012 yılından bu yana Büyükşehir olan Denizli’de hala verilmiyor. Denizlili vatandaşlar, ilçelere dolmuşlar ile ulaşım sağlarken belediyenin sunması gereken halk otobüsleri ile ucuz ulaşım hizmetinden yararlanamıyor.  

Denizli Çivril Belediye Meclisi  Borç Yetkisini  Verdi! Denizli Çivril Belediye Meclisi Borç Yetkisini Verdi!

Denizli’de ilçelere sefer gerçekleştirmeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştiriyi ise Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan yaptı. Çağlayan, “İlçe Ulaşımında rant yok halk var” dedi.  

Sorunla ilgili çözüm önerisi de sunan Aday Çağlayan “Seçimi kazandığımızda tüm ilçelere yoğun saatlerde şehir içi ulaşım ücreti ile vatandaşlarımıza o hizmeti getireceğiz” dedi.  

‘Peki ilçe ulaşımında bir dolmuş sektörü var ne düşünüyorsunuz bu konuda?’ sorumuza Mustafa Çağlayan, “Maalesef gelişmiş toplumlarda olmayan bir sistem. Yapacak bir şey yok ben yoğun saatlerde vatandaşlarıma hizmet etmek zorundayım. Bu bir rant işi değildir hizmet işidir. Ben 7/24 çalışacak demiyorum yoğun saatlerde gitmek zorunda” açıklamasında bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli