Araştırmaya yönelik 2023 yılı için Piyasası Araştırması raporu oluşturuldu. İŞKUR’un Denizli için hazırlanan raporunda Denizli’de İŞKUR üzerinden yapılan işe yerleştirmeler ve işveren tarafından talep edilen işgücünü ifade eden açık iş oranları dikkat çekti. İşe yerleştirmelerde yoğunluğu üniversite mezunları oluşturmazken işverenin işçiden beklediği eğitim düzeyi ise yüzde 57,0 oranıyla “Herhangi bir eğitim düzeyi aramıyorum” kategorisi oluşturdu.  

DİSK: Genç işsiz sayısı 2 milyon 16 bin kişi - PSM Magazin

Araştırmada işverenlere mevcut açık işleri için aradıkları asgari eğitim düzeyi soruldu. Denizli ilindeki açık işler incelendiğinde, eğitimin önemli olmadığı açık işlerin oranı yüzde 57 düzeyinde oldu. Bu oran, Türkiye genelinde yüzde 36,9 olarak gerçekleşirken Denizli’de bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde. 

İşgücü Piyasası Araştırması Denizli sonuçlarına göre Denizli’de 2023 yılında en çok işe yerleştirmenin yapıldığı sektör, diğer imalat ve ilgili işçiler (elle) mesleği ilk sırada yer alırken bu mesleği Beden İşçiliği takip etti.  

İşçi ve işveren dikkat: Asgari ücrete ara zam için tarih sızdı İşçi ve işveren dikkat: Asgari ücrete ara zam için tarih sızdı

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli