Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acenteları Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümü hakkında Gelecek-Saadet Grubumuz adına TBMM’de söz aldı. 

175635

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün konuşmasında, “Kanunda eleştirilecek çok madde var ama turist rehberlerimiz açısından en büyük mağduriyetlerden birini 11. maddedeki araçlarda rehber bulundurma zorunluluğunun kaldırılması oluşturuyor. Gelin bu kanunu yeniden gözden geçirelim, gelin turizmi rehbersizleştirme projesine alet olmayalım. Gelin yetişmiş insan kaynaklarımızı heba etmeyelim. Gelin turizm sektörünü liyakatsizleştirmeyelim. Gelin turist rehberlerimizi işsiz bırakmayalım. Hiç değilse 11. Maddeyi kanundan çıkaralım da rehberlerimizin yüreğine su serpelim” şeklinde konuştu. 

Turist Rehberi

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün konuyla ilgili gelişmeyi sosyal medya üzerinden paylaşarak “11. maddeyi kanun metninden çıkarmayı başardık” şeklinde açıklamada bulundu. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün bu paylaşımına ise pek çok mağdur teşekkür yorumunda bulundu.  

CHP’li Başkanlar Dayanışmada En Ön Safta! CHP’li Başkanlar Dayanışmada En Ön Safta!

Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin düzenlemeleri içeren Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre; mesleğe kabul şartlarını yerine getiren adaylar, yabancı dil yeterlilik belgesi olmasa bile Türkçe turist rehberliği yapabilecek. 

Image 1707933973588922412

11'İNCİ MADDE TEKLİF METNİNDEN ÇIKARILDI 

Görüşmeleri 2 gün süren 14 maddelik kanun teklifinin, “Esas amacı tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması olmayan faaliyetler sırasında turist rehberi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırmayı amaçlayan”11. maddesi AK Parti, CHP ve DEM Parti’nin aynı mahiyette verdiği önergelerin kabul edilmesi sonucu teklif metninden çıkarıldı. Geri kalan tüm maddeleri kabul edilen kanun teklifi yasalaştı. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli