Denizli’de Öğrencilere LGS Motivasyonunu Arttıracak Seminer Denizli’de Öğrencilere LGS Motivasyonunu Arttıracak Seminer

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üstün bir başarıya imza atarak "Mobil Deney Çantası" projesiyle Türkiye genelinde düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri'nde büyük bir başarı elde etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 yılında düzenlenen bu prestijli ödüllerde, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi Türkiye 3'üncülüğüne layık görüldü.

Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, bu değerli ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan aldı. Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme bölgesinde gerçekleşen bu ödül töreni, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve "Mobil Deney Çantası" projesini ülkedeki diğer başarılı projeler arasında önemli bir konuma taşıdı.

Bu yıl rekor bir başvuru sayısı olan 596 başvuru arasından sıyrılan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 74 finalist arasına girerek 35 ödüllü projeden biri oldu. Proje, "Eğitim" kategorisinde Türkiye 3'üncülüğü elde ederken, kategorinin birincisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin ‘Uzaktan Eğitim Kapısı Projesi’ oldu.

Mobil Deney Çantası projesi, başvuru tarihinden itibaren başarıyla geçilen aşamalardan sonra, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından geliştirilip Pamukkale Üniversitesi iş birliğiyle final halini aldı. Denizli Sanayi Odası'nın destekleriyle Denizli'deki birleştirilmiş sınıflı ilkokullara teslim edilen bu proje, eğitimde fırsat eşitliğini ve verimliliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Mobil Deney Çantası, bağımsız değerlendiriciler tarafından idari kontrol, ön değerlendirme, yerinde inceleme ve sene sonu jüri değerlendirmesi aşamalarını başarıyla geçerek öne çıktı. Proje, öğrencilere bilime olan ilgilerini artırma, öğrenim programındaki hedefleri gerçekleştirme, derslere olan ilgi ve motivasyonu artırma gibi önemli amaçlara hizmet etmektedir.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mobil Deney Çantası projesiyle gösterdiği başarı ile sadece kendi il sınırlarını değil, Türkiye genelinde eğitimde verimliliği artırmak adına önemli bir öncü olma konumunu da pekiştirmiştir. Bu başarı, eğitimdeki yenilikçi ve etkili uygulamalara vurgu yaparak gelecek projeler için de ilham kaynağı oluşturacak gibi görünüyor.

Editör: Haber Merkezi