Denizli'de Yağmur İçin Eller Kaldırıldı Denizli'de Yağmur İçin Eller Kaldırıldı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, bu yıl da özel etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bu özel günü kutlama etkinlikleri, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilen uzun kortejle başladı.

Denizli Boyle Ozel Bir Yuruyus Gormedi3

Özel eğitim okullarının ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı kortejde engelli vatandaşlardan yansıyan renkli görüntüler, özel anlara sahne oldu.

Denizli Boyle Ozel Bir Yuruyus Gormedi2Vosvos araçlarının üzerinde, mehter takımı koreografisinde ve bando takımında yer alan down sendromlu ve engelli bireyler, gösterdikleri performanslarla kendilerine hayran bıraktılar. Dolu dolu geçen kortejin son durağı, Denizli Büyükşehir Belediyesi binasının önü oldu.

Denizli Boyle Ozel Bir Yuruyus Gormedi

Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, korteje katılan isimler arasında yer aldı.  Engellerin sevgiyle aşılacağını belirten Boran, “Bugün engelliler haftası dolayısıyla, farkındalık oluşturmak amacıyla tertip ettiğimiz yürüyüşte engellilerimiz ve engelli ailelerimizle bir araya geldik. Engelliler için engelsiz bir hayat diliyoruz. Engellerin sevgiyle aşılacağına inanıyoruz. Herkesi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Denizli Boyle Ozel Bir Yuruyus Gormedi4

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, düzenlenen programda yer alan bir başka isimdi. Engelli kişiler için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Güngör, “Bizler bu günlerde sadece 2 gün farkındalık çalışmaları yapmak istemiyoruz. Biz, özel gereksinimli çocuklarımızın, annelerimizin hayatını daha kolaylaştırabilmek için çaba gösteriyoruz. Tabii ki, burada STK’lere ve yönetimlere çok iş düşüyor. Elbette bizim gibi yerel yönetimlerde yer alan meclise de çok iş düşüyor. Bizim amacımız, bu ilk günde farkındalığı yaratabilmek, halkı içimize alabilmek. Yaklaşık 7 yıldır kortejimizi yapıyoruz. İçimizde motorumuz, güvercinimiz, Vosvosumuz ve antika araçlarımızla birlikte, özel gereksinimli çocuklarımızın performanslarını sergiliyoruz burada. Onların da neler yapabileceğini göstermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Denizli Boyle Ozel Bir Yuruyus Gormedi5

Editör: Ali İhsan Sivrikaya