Denizli’de Su Kesintisi Uyarısı! Denizli’de Su Kesintisi Uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 24 Kasım 2023 günü cuma hutbesinde şiddetin her türlüsünün kötü olduğuna ve şevkatin bizler için önemine dikkat çekildi. Hutbe de, "Dini, dili ve rengi ne olursa olsun her insanın hürmete layık olduğunu; canının, kanının, malının ve haysiyetinin dokunulmaz olduğunu bize o öğretmiştir. Savaşın da bir ahlakı olduğunu; masum canlara, hatta çevreye ve hayvanlara zarar verilmemesini bize o göstermiştir." şeklinde açıklamalar da bulunuldu.

Ayrıca "Ailede, işte, trafikte, hâsılı gündelik hayatın içerisinde şiddetin her türlüsüne üzülerek şahit olmaktayız. Maalesef şiddetten en çok kadınlar, çocuklar ve yaşlılar etkilenmektedir. Oysa ki kimden gelirse gelsin, kime yönelik ve hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, şiddetin hiçbir çeşidi kabul edilemez." konularına değinildi.

Öğretmenler Günü Unutulmadı

Öğretmenlerin önemlinden bahsedilen hutbede ,"İnsanların gönlüne şefkat ve merhamet tohumlarını ekenlerin başında anne babalar ve öğretmenler gelmektedir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizi imar etmek için canla başla çalışan fedakâr insanlardır. Evlatlarımızı iyiye ve güzele yönlendirmek, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevresine ve insanlara faydalı kişiler olarak yetiştirmek için var güçleriyle gayret gösteren cefakâr insanlardır. Bu vesileyle bizleri ilim, irfan ve hikmetle buluşturan, bu günlere gelmemize vesile olan bütün öğretmenlerimizi hürmet ve minnetle yâd ediyorum."denildi.

Editör: Haber Merkezi