Çavuşoğlu, Denizlili Gençlerle Birlikte “Parla” Marşını Söyledi! Çavuşoğlu, Denizlili Gençlerle Birlikte “Parla” Marşını Söyledi!

Ek gündem maddeleri ile 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin sendika gafı damga vurdu. Muhalefet meclis üyeleri Çivril Belediyesi’nin işçi sendikasına üye olmasını önerdi.

Çivril Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı belediye meclis toplantı salonunda Başkan Semih Dere başkanlığında yapıldı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Tansel Ergut’un mazeret belirterek katılmadığı toplantı meclis üyelerinin tamamının katılımı ile tamamlandı.

Toplantı öncesi gündem dışı söz alan meclis ve Belediye Başkanı Semih Dere çalışmalar ve meclis gündem maddeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Başkan Dere, dedikodu ve art niyetli söylemlerin önüne geçmek için meclis toplantılarında yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapacağını söyledi.

Art Niyetlilerin Dedikodusu Erken Başladı

Meclis toplantısı öncesi meclis üyelerine kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Başkan Dere iş günü olarak 18 gün çalışma fırsatı bulduklarını belirtti. Başkan Dere konuşmasında bir ay önce mazbata almalarına rağmen 18 iş günü çalışabildiklerini ifade ederek, “Mazbatamızı alalı 1 ay olmasına rağmen bir aylık süreçte bayram ve tatiller nedeniyle 18 iş günü çalışma oldu. Bu süreçte belediyemizin mali, ekipman ve personel durumuna dair çalışmalar yaparak bir yol haritası çizmeye çalıştık. Ancak bu kısa süre içinde bazı eleştiriler ile karşılaştık” dedi. Yapılan eleştirilerin art niyetli olduğunu belirten Başkan Semih Dere, “Göreve başlar başlamaz yapılan eleştirileri bir yere kadar haklı görsem de son günlerde yapılan bazı eleştirilerin art niyetli olduğunu anladım. Onun için bu toplantıda sizlere bir aylık çalışma sürecimiz ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapma gereği duydum” şeklinde konuştu.

İşçi Sendikasına Üye Olun Gafı 2

İstasyonda Satmak İçin Akaryakıt Yoktu

Konuşmasında Belediye Akaryakıt İstasyonu'ndaki mali tabloyu örnek gösteren Başkan Dere, “Göreve başladığımızda akaryakıt istasyonunda satmak için yakıt yoktu, depolar boştu. Daha acı olan ise akaryakıt almak için kasada para da yoktu. Bu kadar bitmiş bir durumda ki bir işletmede 18 iş günü içinde para bulup yakıt aldık ve aksama olmadan satışlarımızı sürdürdük. Bunun gibi aksayan ve mali yapısı bozuk birçok birim var bunları düzeltmek hak verirsiniz ki zaman alıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Semih Dere gündem dışı konuşmada hafta sonu ve saat mevhumu gözetmeden çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Göreve başladığımdan bugüne kadar mesai ve hafta sonu mevhumu gözetmeden çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. İstediğimiz düzen ve çalışma ritmini yakalamak için bir süre daha bu şekilde çalışacağız” dedi.

Başkan Dere gündem dışı konuşmasında bir aylık çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra Mayıs ayı meclis gündem maddelerinin görüşülmesi başladı. Ek gündem maddeleri ile birlikte 9 maddenin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Ahmet Kocakaplan Çivril Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Yapıldı. 2

Çivril Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na üye olması maddesinin Genel İşler Komisyonu’na sevk edilmesi esansında söz alan Adalet ve Kalkınma Partili (AK Parti) Meclis Üyesi Ahmet Kocakaplan belediyenin başka bir sendikaya üye olmasının daha uygun olacağını söyleyerek farklı sendikaların araştırılması gerektiğini söyledi. 

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Kocakaplan’ın teklifine cevap veren Başkan Semih Dere, Kocakaplan’a, “Sizin önerdiğiniz bir sendika var mı?” diye sordu.

Ahmet Kocakaplan’ın Hak İş Sendikası var demesi üzerine Başkan Dere, “Siz olayı tam olarak anlayamamışsınız. İsterseniz komisyona katılabilir ve orada daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu kamu işverenlerinin üye olduğu bir sendika, çalışanlarla ilgili bir durum yok” dedi.

Ergun Çiftçi Çivril Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Ergun Çiftçi’de gündem maddesinin komisyona sevk edilmesi esnasında ret oyu vermesine rağmen Başkan Semih Dere’nin AK Partili meclis üyesi Ahmet Kocakaplan’a bilgi vermesinin üzerine oyunu değiştirerek günde maddesinin Genel İşler Komisyonu’na sevk edilmesine evet oyu verdi.

Çivril Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısı birinci birleşimi, 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da toplanmak üzere tamamlandı.

Editör: Durmuş Özke