Aydın Denge Gazetesi'nden Erdal Aydın'ın haberine göre, Aydın'da hayvan üreticilerinin korkulu rüyası haline gelen Madran Canavarı bu sefer Aydın'ın Çine ilçesinde görüldü. Vatandaş tarafından Madran Canavarı olarak tabir edilen kurt türleri, küçük ve büyükbaş hayvanları telef etmeye devam ediyor. 

Çine'nin Tapçam Mahallesinde Özer Sarıkavak, Mehmet Aslan ve Ömer Sarıkavak isimli üreticilere ait yaklaşık birer yaşındaki buzağıları parçalayan Madran Canavarı son günlerde mahalle merkezinde görülmeye başlandı.

Motokuryeyi Bıçaklayan Zanlı Konuştu! “Beni Tersledi” Motokuryeyi Bıçaklayan Zanlı Konuştu! “Beni Tersledi”

200 Bin TL Zarar

Telef olan hayvanların değerlerinden bahseden Özer Sarıkavak, “Otlaklarımıza kattığımız hayvanlarımız, bu canavar nedeniyle telef oldu. Bu 3 hayvanın değeri yaklaşık 200 bin lira civarında. Bu sadece bizim değil, ülkemizin zararıdır. Şu an bütün mahalle halkı otlaklardaki hayvanlarını evlerine taşıdı. Ancak canavar diye tabir edilen hayvanlar bu kez de mahalle arasında görülmeye başlandı. Bizler çok tedirginiz, lütfen yetkililer buna bir çözüm bulsun. Telef olan hayvanlarımıza mı, otlaklarda telef olan otlarımıza mı yanalım. Arazideki bahar otları telef olurken, biz evde yüksek maliyetle hayvan beslemek durumunda kaldık” dedi.

Kaynak: Aydın Denge-Erdal Aydın