Bu önemli değişiklik hakkında detayları SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber TV YouTube kanalında Alper Altun'a aktardı.

Çalışma hayatındaki bu önemli değişiklik için yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor. Hükümet, bu değişiklik için Çalışma Meclisi'ni topluyor. İşçiden emekliye, asgari ücretliden taşerona kadar birçok iş kolunda yeni düzenlemeler bekleniyor.

Bu düzenlemelerin emekli maaşları ile asgari ücrete katkı sağlayıp sağlamayacağı ise merak konusu oldu. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, bu Çalışma Meclisinin sosyal güvenlik ve çalışma hayatı açısından büyük öneme sahip olduğunu ve 5 yılda bir düzenlendiğini belirtti.

Çalışma hayatındaki önemli değişiklik için yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu konu üzerine harekete geçen hükümet söz konusu değişiklik için Çalışma Meclisini topluyor. İşçiden, emekliye, asgari ücretliden, taşerona kadar birçok iş kolunda yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor.

Öte yandan bu düzenlemelerin emekli maaşları ile asgari ücrete katkısının olup olmayacağı merak konusu oldu. Konuya ilişkin konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, 5 yılda bir olan bu Çalışma Meclisinin sosyal güvenlik ve çalışma hayatı açısından büyük öneme sahip olduğunu aktardı.

Kamu Personeli Dikkat! Tasarruf Genişliyor! Kamu Personeli Dikkat! Tasarruf Genişliyor!

Çalışma hayatının tüm tarafları bu toplantılarda bir arada bulunduğunun bilgisine veren İsa Karakaş, “Taraflara danışmadan bir düzenleme yapmak doğru olmuyor, çoğu zaman ayakları yere basmıyor.” Dedi.

Hükümetin ilk geldiği zaman, sosyal güvenlik reformları yapıldığını, İş Kanunun yenilendiğini, çalışma hayatında A’dan Z’ye kanunların değiştirildiğini hatırlatan İsa Karakaş, Şimdi ise 4 yıllık seçimsiz dönem olduğu için çalışma hayatıyla ilgili sorunların olduğunu söyledi.


SGK Uzmanı İsa Karakaş, dünyada teknoloji birlikte yapay zeka gelişimiyle çalışma hayatının da değiştiğine dikkat çekti. Türkiye’de de çalışma süresinin değişiminden esnek çalışmaya düzenlemelerin beklendiğini ifade eden İsa Karakaş, artık robotlarında çalışma hayatının içine girdiğinin altını çizdi.

Sisteme yeni çalışanların da girmesi gerektiğini söyleyen İsa Karakaş, emekli maaşlarına gelecekte nasıl düzenleme yapılacağının merak konusu olduğunu belirtirken, söz konusu Çalışma Meclisi’nde tüm bunların gündeme geleceğini söyledi.

Çalışma Meclisi’nin 29 Mayıs Pazartesi günü başlayacağının bilgisini veren İsa Karakaş, İşçi sendikaları, memur sendikaları, esnaf odaları ve işveren temsilcilerinin bu toplantıya katılacağını söyledi.

Editör: Cengiz Cemre