CHP Grup Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Semih Dere, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın, belediye imkânları ile şahsi siyasi propagandasını yaptığını söyledi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın gençlik Merkezinde çorba dağıtmasını eleştiren CHP Belediye Meclis üyesi Semih Dere “Seçim sürecine girdiğimiz ve aday belirleme sürecinin başladığı bir dönemde Belediye Başkan Niyazi Vural’ın belediye imkânları ile çorba dağıtarak hem partisinin hem de seçmenin gözünü boyaması etik değil” dedi.

Çivril Belediyesi bütçe ve gereçlerinin şahsi çıkar elde etmek için kullanılamayacağını belirten Dere, “Belediye başkanı son yıllarda Ramazan ayında İftar çadırı adı altında sürdürdüğü çorba ve yemek dağıtma işini bir adım daha öteye taşıyarak seçim sürecinde öğrencilere çorba seviyesine çıkardı. Ramazanda insanların dini duygularını sömürerek göz boyuyordu şimdi de öğrencileri kullanarak hem partisinin yöneticilerini hem de seçmenin gözünü boyama çalışıyor. Adaylığını garantilemek için Belediyenin imkanlarını kullanmaktan çekinmiyor” dedi.

"Hem Çivril halkına hem kendi adaylarına da haksızlık"

Başkan Niyazi Vural’ın yaptığı davranış ile seçmeni ve Çivril halkını kandırmaya çalıştığını belirten Semih Dere “ eğitim için Çivril’e gelen öğrencilere çorba dağıtımı yaparak seçmenin vicdanına oynayan sayın Vural, görev süresi boyunca ihmal ettiği Çivrillileri kandırmaya çalışıyor. Öğrenciler ve gençler herkesin göz bebeği her türlü destek ve yardımı sonuna kadar hak ediyorlar ama bu destek seçim önü hele hele bir de Belediye imkânları ile olunca uygun olmuyor. Bu hem Çivril halkına hem de Niyazi Vural’ın kendi partisindeki diğer aday adaylarına karşı bir haksızlık oluyor” dedi.

Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti! Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti!

"Davet Edeceğim Dedi Şahsi Propagandası Olunca Etmedi"

Son meclis toplantısında Başkan Vural’ın bu tür etkinlikleri geniş katılımla yapma sözü verdiğini belirten Semih Dere “ Kasım ayı meclis toplantısında başkan Niyazi Vural kendisini eleştiren meclis üyelerine Belediyenin yemek ve çorba dağıtım programlarına tüm meclis üyelerinin çağırılacağı sözü vermişti. Ama kişisel propaganda olunca olsa gerek hiçbir meclis üyesine haber vermeden yine tek başına kazanın başına geçti. Belediye parası ile yaptırdığı çorbayı AKP Gençlik Kolları Başkanı ile dağıttı. Ne kendi partisinden meclis üyelerini ne de diğer meclis üyelerini davet etmedi, edemedi” dedi.

Editör: Haber Merkezi