Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Aksaray'da katıldığı bir etkinlikte deprem tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kuzey Anadolu Fay, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli faylar bulunuyor" dedi. Bakan Özhaseki,  "Her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem üretecek bölgeler var. O yüzden ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız" şeklinde konuştu. 

Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!” Ali Koç ve Dursun Özbek Arasında Gerginlik! “Hırsızlara, Alçaklara Gösterdik!”

Ege Bölgesi’nde de Risk Büyük 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli fayların bulunduğunu belirterek, "Her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem üretecek bölgeler var. O yüzden ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız" dedi. 

“Allah Büyüktür' Diyerek İşin Altından Kalkamayız” 

Hareketli fay sayısının 500'ün üzerinde olduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, “Belirli bölgelerden yüzyıllar boyunca faylar kırıldı ve enerji dışarıya vuruldu. Ülkemizde, Kuzey Anadolu Fay, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli faylar bulunuyor. Her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem üretecek bölgeler var. O yüzden ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız. Eğer bunu yapmaz da cami yaparken bile emekli ağabeylerin yaptırdığı, mühendisliğe ve bilim adamlarının söylediği şeylere dayanmadan yaparsak emin olun sevabı olmaz. Yarın bir gün yıkılır altında insanlar kalır. Evimizi yaptırırken 'Allah büyüktür' diyerek işin altından kalkamayız. Allah büyük evet, isterse her yerde korur. Ama bir de işin gerçeği var. Bizim hepimizin deprem gerçekliğini bilerek hareket etmemiz lazım" şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Kaynak: Haber Merkezi