Uzmanlar haftada en az iki kere balık yenmesini öneriyor. Mevsimsel av yasağı başladı. Donmuş balık satışının yasak olduğu, Denizli Balık Hali’nde tezgahta hangi balıklar var?

 “Kısmi Av Yasağı Başlamıştır”

Av yasağının başladığını söyleyen Denizli Balık Hali esnafı Ferhat Tak, “Her yıl olduğu gibi 15 Nisan itibari ile kısmi av yasağı başlamıştır. Kısmi dediğimiz büyük gemiler yasak küçük tekneler serbest olarak 1 Eylül’e kadar devam etmektedir” dedi.

Denizli Balık Hali 18 Nisan

En Çok Tercih Edilen Balıklar Hangileri?

Vatandaşın yaz balıkları olarak en çok tercih ettiği balıkları gösteren Ferhat Tak, “Balık olarak hamsi dışında her türlü deniz ve tatlı su balıkları tezgahlarımızda günlük olarak bulunmaktadır. Yaz balıkları olarak Denizlili vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balıklar arasında, Levrek, Çupra, Kaya Levreği, Alabalık, Karadeniz Somonu, Sardalye ve Sazan gibi balıklar tercih ediliyor” şekline konuştu.

Balıkçı34

“Haftada En Az İki Defa Balık Yemeye Davet Ediyoruz”

Düzenli balık yemenin öneminden bahseden Ferhat Tak, “3’yıldır Denizli Balık Hali olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda dondurulmuş balık satışı yasaklanmıştır. Balıklarımız günlük olarak direkt tezgahlarımızda satışa sunulmaktadır. Tüm balık sevenleri haftada en az iki defa balık yemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tek Tek Sayıldı, Denizli’de Korsan Billboardlar Ortaya Çıktı Tek Tek Sayıldı, Denizli’de Korsan Billboardlar Ortaya Çıktı

Denizli Balık Hali 18 Nisan 2

Editör: Durmuş Özke