Çivril Akdağ İzcilik ve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) üç yıl önce başlattığı bisiklet projesini sürdürüyor.

Kullanılmayan bisikletleri tamir ve bakımını yaparak yeni sahipleri ile buluşturan AKİDAK, çocukların yüzünü güldürüyor. Proje kapsamında hayırseverler tarafından alınan yeni bisikletlerde çocuklara hediye edilerek daha çok çocuk oyuncak ve hayallerine kavuşturuluyor.

‘Bisikletsiz Çocuk kalmasın’ sloganı ile 2020 yılında başlatılan kampanya dahlinde bugüne kadar 50 çocuğa bisiklet hediye eden AKİDAK okulların tatile girmesiyle bisikletsiz çocuk kalmasın projesine hız verdi. Çalışmalar kapsamında hayırseverler tarafından kulübe bağışlanan bisikletler tamir edilerek yeni sahiplerine teslim edildi.

Ailelerin çocukları için küçük kalan bisikletlerini bağışladığı projede ailelerden alınan bisikletler bakımları yapıldıktan sonra daha önce hiç bisikleti olmayan çocuklara veriliyor. Projenin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirten dernek başkanı Erkan Atila “çocuklar gülsün diye başladığımız bisikletsiz çocuk kalmasın projemiz her yıl büyüyerek devam ediyor. Bu güne kadar 50 çocuğumuz bisiklet sahibi oldu. Genelde ailelerden çocuklarının küçük kalan ve kullanılmayan bisikletlerini alıyoruz. Onların eksiği ve tamir edilmesi gereken yerleri varsa tamir ve bakımlarını yaparak daha önce hiç bisikleti olmamış çocuklarımıza teslim ediyoruz. Bu yıl da okulların kapanması ile yıl içinde topladığımız ve bakımlarını yaptığımız bisikletleri çocuklarımıza teslim etmeye başladık. Bir çocuk mutlu olur ve gülerse dünya güler. AKİDAK olarak Çivril’de bisikletsiz çocuk bırakmamak için çalışıyoruz” dedi.

Projenin duyulması ile hayırseverlerin yeni bisiklet bağışı yaptığını da sözlerine ekleyen Başkan Atila “biz ikinci el bisikletleri değerlendirerek çocuklarımıza veriyorduk. Son iki yıldır hayırseverler yeni bisiklet bağışı yaparak projemizin büyümesine katkı sağladı. Projemize destek veren tüm hayırseverlere ve ailelere çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi