Denizli'de 8. Kattan Düşen 4 Yaşındaki Umut Hayatını Kaybetti! Denizli'de 8. Kattan Düşen 4 Yaşındaki Umut Hayatını Kaybetti!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Enmiyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ortak çalışmasıyla, mobil uygulamalardan vatandaşa para kazanma vaadi sunan ve dolandıran şebeke takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda şebekeye operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon  Adana merkezli, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleşti. 
Eş zamanlı yapılan baskınlarda 146 şüpheli yakalandı. Şüpheliler daha sonra Adana'ya getirildi.
 

Opeasyon düzenlenen evler dip bucak arandı. Aramalar sonucunda 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 586 bin lira ile çok miktarda altın ve döviz ele geçirildi. Şahısların toplam 300 milyon TL değerindeki taşınmaz ve taşınır tüm mallarına el konuldu.

Sibergoz 24 Operasyonu 30 Milyar Tl Dolandiricilik Denizli

30 Milyon TL Vurgun

Şahısların vatandaşları dolandırarak kazandıkları paraların izin kaybettirmek için hepsini kripto paraya çevirdiği öğrenildi. Şahısların banka hesapları kontrol edildiğinde toplamda 30 milyar TL işlem yaptığı belirlendi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 74'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 58 kişi adli kontrol şartıyla, 14 kişi de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Editör: Atakan Göker