AKİDAK ve SANDOS, Tokalı Kanyon yürüyüşü düzenledi. 50 kişinin katıldığı doğa yürüyüşü 8 saatte tamamlandı.

Akdağ İzcilik, Dağcılık ve Doğa sporları Derneği (AKİDAK) ile Sandıklı Dağ ve Doğa Sporları Derneği (SANDOS)geleneksel hale gelen Tokalı Kanyon yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Çivril Belediyesi ve AKİDAK tarafından organize edilen geleneksel Tokalı Kanyon yürüyüşüne Uşak İzmir, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar ve Çivril’den yaklaşık 50 doğasever katıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 8 saat süren yürüyüş öğleden sonra Gümüşsu mahallesinde tamamlandı.

Kocayala’dan başlayan ve Çivril’in Gümüşsu Mahallesine kadar devam eden 18 kilometrelik Tokalı Kanyon yürüyüşünün 10’uncusu yaklaşık 50 doğaseverin katılımı ile yapıldı. AKİDAK tarafından organize edilen yürüyüş sabah 08.00 de başladı. Sığırkuyruğu yaylasından Tokalı Kanyonuna giren yürüyüşçüler zaman zaman yüzmek zorunda kaldıkları parkuru 8 saat içinde tamamladı.

Salgın sebebiyle ara verilen ve bu yıl yeniden başlayan yürüyüş hakkında bilgi veren AKİDAK başkanı Erkan Atila “zorlu ama keyifli bir parkur olan Tokalı kanyon yürüyüşümüzün bu yıl 10. Sunu gerçekleştirdik. Tokalı Kanyon doğayı ve extrem sporları sevenler için eşsiz bir ortam. Birçok noktası yüzülerek geçilen kanyon yürüyüşümüz yaklaşık 8 saat sürdü. Katılan tüm sporcu ve doğaseverlere teşekkür ederim dedi.

Editör: Haber Merkezi