Büyükşehir yapmayınca Çivril’de belediyecilik adına bir çalışma yok. Kazanan Çivril olacak Dediler, el birliğiyle Çivril’e kaybettirdiler.

Çivril’de belediyecilik faaliyetlerinin durduğunu iddia eden vatandaşlar “Denizli Büyükşehir Belediyesi Çivril’den elini ayağını çekti” dedi.

Çivril’in yatırım ve proje açısından en kısır dönemini yaşadığını iddia eden bazı vatandaşlar Çivril Belediyesinin belediyecilik faaliyetleri konusunda sınıfta kaldığını iddia etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin mezarlık ve DESKİ faaliyetleri dışında Çivril’de hiçbir proje yapmadığını iddia eden vatandaşlar “ağlamayan bebeğe meme verilmez misali Çivril’den bir şey talep eden olmayınca Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da elini ayağını Çivril’den çekti” dedi.

Doğalgaz çalışmaları esansında kazılan yolların Büyükşehir sorumluluğunda olan kısımlarının yapıldıktan sonra büyükşehir ekiplerinin Çivril’i terk ettiğini belirten Çivrilliler “ mahallelerde parke taş döşemelerini tamamlayan Büyükşehir, Çivril’i terk etti. Geçen aylarda kazılan yolları tamir etmek için gelen ekipler kendi sorumluluk sahalarını düzelttikten sonra Çivril’den ayrıldı. Çivril Belediyesi Denizli Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile yapılacak hiçbir işe hala adım atmadı, atamadı. Bu yüzden Denizli Büyükşehir Belediyesi Çivril ile ilgili hiçbir çalışma yapmıyor. Büyükşehir Belediye meclislerinde Çivril ile ilgili hiçbir icraat çalışma gündeme gelmiyor. 19 ilçenin içinde en az yatırım ve çalışmanın yapıldığı yer Çivril. Çünkü Çivrilli idare edenler Büyükşehir belediyesinden iş konusunda talepte bulunmuyor” dedi.

MUHALEFET DE OLMASA ÇİVRİL UNUTULACAK

Büyükşehir Belediyesinin Çivril yatırımları hakkında konuşan İYİ Parti Büyükşehir Belediye meclis üyesi Koray Eren, Millet ittifakı olarak Çivril’in hak ve taleplerini her ortam ve platformda takip ettiklerini belirterek; “seçim zamanında Denizli’de ne varsa Çivril’de de olacak diyerek oy toplayan Cumhur ittifakı maalesef meclislerde Çivril için konuşmaktan, istemekten ve eksikleri dile getirmekten korkuyor. Millet İttifakı olarak bu güne kadar Çivril için ne yapılması gerekiyorsa Büyükşehir Meclisi gündemine getirdik. Ancak Çivril Cumhur ittifakı meclis üyeleri bize destek vermediği için verdiğimiz birçok önerge görüşülmedi. Çivril’in neredeyse 10 yıldır bekleyen ve çözülmeyen sorunu Katı Atık Bertaraf tesisi bile hala Denizli Büyükşehir Belediyesinin gündeminde değil. Ne Niyazi Vural ne de AK partili Büyükşehir belediye meclis üyeleri bu konuda bir çalışma yapmıyor. Konuyu Osman Zolan’la ya da Büyükşehir meclisinde görüşmüyorlar” dedi.

Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Çivril konusunda iyi bir diyalog yakaladığını ancak AK partili meclis üyelerinin bu konuda da geri planda kaldığını ifade ederek “biz meclis toplantıları öncesinde AK parti grup başkan vekilleri ve başkanla Çivril hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Çivrillilerin beklenti ve ihtiyaçlarını büyükşehir belediyesinin yapması gereken işleri iletiyoruz ancak AK partili meclis üyeleri kendi grup toplantılarında ya da mecliste bizim gündeme getirdiğimiz konularla ilgili tek bir kelime dahi konuşmuyorlar. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi de Çivril’e ne yatırım yapıyor ne de iş” dedi.

ÇİVRİL KAZANACAK DEDİLER, ÇİVRİL KAYBEDEN OLDU

Memleket konularında siyasetin ikinci planda kalması gerektiğini ifade eden İYİ Parti’li Koray Eren “Niyazi Vural ve Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyeleri Çivril menfaatlerini parti menfaatleri ile değişiyor. Çivril için hayati önem arz eden konularda bile partilerinin kararını uyguluyor, Çivril için bu kesinlikle yapılmalı diyemiyorlar. Çivril’in içinden geçen Uşak karayoluna EDS sistemi kurulması bile maalesef parti politikasına alet edildi. Çivril’in kaza bakımından en sorunlu yeri olan çevre yoluna EDS konulması önerimize bile destek vermediler. Konunun ötelenmesine sessiz ve seyirci kaldılar” dedi.

1,5 MİLYON ÇİÇEKTEN ÇİVRİL’E HİÇ DİKİLMEDİ

Ege bölgesini İç Anadolu’ya bağlayan önemli kavşaklardan biri olan Çivril’in yol kenarı düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarında da ihmale edildiği belirten Eren “Denizli’nin İzmir ve Antalya girişlerine bakın çiçeklerle bezenmiş. Denizli’ye bu yollardan gelenler cennet gibi bir yere geldiklerini düşünüyor. Ama Uşak ve Afyonkarahisar’dan Denizli giriş noktasında bulunan Çivril çöl gibi. Yol kenarları refüjleri kuru otlar sarmış. Kavşaklarda gelen giden araçlar görünmüyor. Çivril belediye başkanı Niyazi Vural ve AK partili meclis üyeleri Çivril’in yollarına çiçek bile diktirtemediler. Büyükşehir faaliyet raporunda Denizli’de dikinle 1 bucuk milyon çiçekten bir tanesi bile Çivril’de dikilmedi, bu çok acı “dedi.

Editör: Haber Merkezi