Neredeyse her hafta bir mahalle ya da sokağa açılan zincir marketler Çivril’in her yerini örümcek ağı sardı. Küçük esnafın rekabet etmekte zorlandığı zincir marketler Çivril ekonomisine büyük zarar vermeye başladı.

Son haftalarda Çivril’de her cadde ve sokak başında bir biri ardına açılan büyük market zincirleri, bakkal ve küçük esnafı kapatma noktasına getirdi. Kontrolsüz açılan marketlere tepki gösteren Çivrilşi vatandaşlar belediye ve kaymakamlığın zincir market şubelerine sınır koymaları veya şehir dışına açılmalarını sağlamalarını istedi. Ardı ardına açılan marketlerin şehrin görüntüsüne ve yerli esnafa zarar verdiğine dikkat çeken vatandaşlar “neredeyse her apartmanın altında bu marketlerden var. Çoğu usulsüz büyütülmüş yerler. Denetim yok kontrol yok. Çivril gibi bir ilçede bu kadar çok denetimsiz ve kontrolsüz şube açılması ilçe ekonomisi için zarar. Bunlar denetlenmediği ve kontrol altına alınmadığı takdirde Çivril esnafı biter işsizlik hat safhaya ulaşır” diyerek zincir market şubelerine tepki gösterdiler.

Çivril ilçe merkezinde Ocak ayı itibariyle 20 zincir market şubesi olduğu belirtilirken büyük mahallelerdeki şubeler ile bu sayının Çivril genelinde 30’a yaklaştığı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi