Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Av. Gülay Özcan, Malazgirt Zaferiyle Türk Milletinin yurt tutma arzu ve arayışının mükafatla neticelendiğini söyledi.

Malazgirt Zaferinin 948. Yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan MHP’li Özcan, “Malazgirt, yankıları hala devam eden haç ile hilalin çatışmasına, hak ile batılın çarpışmasına sahne olmuştur. 948 yıl önce, bir yanda karanlık ve köhne Bizans, diğer yanda tarihsel haklarını, var oluş haysiyetini kutlu bir müdafaa ruhuyla canlı tutan Büyük Selçuklu Devleti karşılıklı olarak mevzilenmişlerdi. Anadolu toprakları istila ve işgalden yorulmuş, asıl ve hak eden sahiplerini hasretle beklemeye koyulmuştu. Nitekim Malazgirt Zaferi tarihin rotasını temelden değiştirdi. Aynı şekilde beşeriyetin kaderini ve karar dinamiklerini derinden etkiledi. Türk milletinin yurt tutma arzu ve arayışı mükâfatla neticelendi.

Anadolu prangalarından sökülüp kurtarıldı. Malazgirt Zaferi; İstanbul’un fethinin mutlak bir habercisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhkem bir harcıdır. Aziz ecdadımız Sultan Alparslan 26 Ağustos 1071 Cuma günü zaferden önce giydiği beyaz elbiseyi kefeni görmüş; şehadeti de, muzaffer olmayı da bir saadet kabul etmişti. Malazgirt Zaferi askeri bir başarının çok ötesinde; imanın, öngörünün, aklın, sabrın, stratejik yönetim kudretinin, yüksek ülkülere bağlanışın, dahası vicdanın, insaniyetin, kaynaşma ve kucaklaşma hasletinin imrenilecek bir mahsulüdür. Şuurlu bir heyecanla, yılgınlıktan ve çılgınlıktan uzak bir kavrayış ve hazırlıkla, köklü, aynı zamanda dengeli ve istikrarlı bir büyüme hedefiyle Anadolu

yurt tutulmuştur” dedi.

“ANADOLU’YA YÜZYILLAR İÇİNDE SERPİLMİŞ ÖLÜ TOPRAĞI KALDIRILMIŞTIR”

Malazgirt Zaferiyle Anadolu’ya yüzyıllar içinde serpilmiş ölü toprağının kaldırıldığını belirten Özcan, “Bu topraklara hakim olan Bizans-Grek-Ortodoks zihniyeti Malazgirt Zaferi’yle birlikte yerini Türk-İslam kültürünün azamet ve ahlakına bırakmıştır.İslam’ın savunma hattı bu şekilde tesis edilmiştir.

Malazgirt’te sadece vatan kazanmadık, bunun daha fazlası olarak Anadolu’da parlak bir istikbal, perçinlenmiş bir irade kazandık.Böylelikle Türk milleti hakkaniyetini, adaletini, temizliğini, mertliğini Anadolu’yu merkezine alarak ta Viyana’ya kadar gururla taşıdı.Sultan Alparslan’ın yenilmiş, yıkılmış ve utanç verici hallere düşmüş Romen Diyojen’e savaş sonrası gösterdiği muamele elbette asla hatır ve hafızalardan çıkmayacak bir asaletin özetidir.Türk milleti düşene vurmaz, aman dileyene el kaldırmaz.

Malazgirt’le beraber Anadolu’nun kapıları Türk milletine ardına kadar açıldı.Bu topraklar vatan yapıldı.1071’den sonra yeni yurdumuza yayılma ve yerleşme dönemi başladı.Kahraman şehitlerimiz; bu coğrafyada kalemiyle, kılıcıyla, duasıyla, direnciyle var olan aziz ecdadımız, bize sonsuza kadar emanetimizde yaşayacak bir vatan bıraktı.Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin 948’inci yıldönümünde büyük hünkarımız Sultan Alparslan’ı rahmetle, minnetle yad ediyorum. Kanlarıyla destan, inanmışlıklarıyla tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize, elleri öpülesi ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi