Çivril Belediyesi Zabıta ekipleri, ürünlerin fahiş fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla ilçede bulunan zincir market, gıda satışı yapan yerler ve fırınlara fiyat ve gramaj denetimi yaptı.

Son günlerde gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışından dolayı denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, market ve fırınlarda fiyat tarifesi, gramaj ve ürünlerin son kullanma tarihleri hakkında incelemelerde bulundu.

Ekipler, un, sıvı yağ, peynir, makarna, sebze, hazır gıda ve meyve gibi temel gıda ürünleri ile temizlik maddelerinin fiyatlarını inceledi. Denetimlerde, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol ederken rastgele seçtikleri ürünleri kasaya götürerek fiyat karşılaştırması yaptı.

Marketlerin yanı sıra fırın ve kasaplar ile gıda ürünü satışı yapan işyerlerinde kontrol yapan zabıta ekipleri, sağlık kurallarına uyulup uyulmadığı, hijyen ve ekmek gramajı, gıda ürünlerinin satışa uygun olup olmadığı ile fiyat karşılaştırması yaptı. Denetimlerde gramaj ve fiyatlarda kuralları ihlal eden işyeri sahipleri uyarılırken halk sağlığını tehdit eden herhangi bir sorun tespit edilmediği belirtildi.

İlçede denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi