O gün ilk kez kamera üzerinden gördüm. Köyceğiz’e yolun düşerse beklerim gibi laflar ettim, dedi ki: “Gelmesine gelirim de biz çalışıyoruz, sizin oralarda da kadın kız kaçırma olayları olmuyor, o yüzden gelmemiz ne zaman olur, belli değil.” Ben de dedim ki: “Senin gelmen için kaç kadın kaçırmam lazım, sayısını söyle yeter.”

Sohbetin anlatımından da anlaşılacağı üzere söylediklerim espri idi, yoksa kadının beyan esasına dayalı yaşadığımız bugünlerde böyle bir şey mümkün mü? Hem öyle bir “Yufkacı Muammer Cesareti” ben de yok. Olma ihtimali de yok.

Hayatımda bir kez çok sevdiğimi sandığım kızı kaçırmaya karar verdim, eski bir araba ile Köyceğiz’den İzmir’e geldim. Kıza dedim ki: “Ananla buban seni bana vermiyor, ben de seni kaçırmaya geldim.” Kız da dedi ki: “Sen böyle bir şey yapmazsın.”

Kızın da dediği gibi kaçıramadım, korktum.

Haydanlı kameraman arkadaşımın çalıştığı Esra Erol da adlı programı akşamları İnternet üzerinden izlemeye başladım. Arkadaş bunlar ve bu insanların yaşadıkları gerçek mi, yoksa izlenme oranı yükselsin amacı ile senaryo gereği mi, anlayamadım.

Allah rahmet etsin, taksiratını affetsin erken kaybettiğimiz Köyceğiz’de yaşayan bir Zehra yengem vardı, aynı zamanda akrabamdı. Kendisini bir gün ziyaret ettiğimde önünde sofra, televizyon karşısında ağlarken gördüm. Merak ettim, sordum: “Yengecim kötü bir şey mi oldu ki, niye ağlıyorsun?” Caner adında bir erkek, Tülay adında bir kıza evlilik teklif etmiş de, kız da daha kabul etmemiş de onun için ağlıyormuş…

İkisi kız, ikisi de erkek dört evladının kimlerle evleneceğini düşünmeyen yengem, televizyonda gördüğü insanlar için ağlıyordu…

Koronalı bugünlerde gündeme bomba gibi düşen, Hamide adında iki eltiyi kaçıran Yufkacı Muammer ve onun gibiler…

Bir de başka bir durum var. Beş yıl öncesi yaşanılan 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasının beşinci yılına tam 103 gün kala muhtıra gibi bir bildiriyi 4 Nisan 2021 gece yarısı servis eden 103 emekli amiraller…

Olayları anlamak için az biraz, olay sonrası kimin, kimlerin işine yaradı diye bakmak lazım. Kendilerini “Üst Akıl” gördükleri birilerinin de bize taktıkları ya da uygun gördükleri at gözlüklerini de çıkarmak lazım. Bu yazı yarım kaldı biliyorum, devamı: İnşa Allah haftaya.