2.5 kilometrelik yolun 500 metresini yapacaklar.

Çivril’de ilçe merkezi ile mahalleyi bağlayan 2,5 kilometrelik yolun sadece 500 metrelik kısmının yapılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Karayahişer mahallesine Çivril’den en kısa ulaşım yolu olan AKçaköy yolunun bir kısmının asfaltlanması bir kısmının bırakılmasına Karayahşiler ve Akçaköy mahalle sakinleri tepki gösterdi. Yolun Karayahşiler ile Çivril arasındaki en kısa ve en çok kullanılan yol olduğunu belirten mahalle sakinleri “okul servisleri köye gelen süt kamyonları herkes bu yolu kullanıyor ama bu yol bir türlü yapılmıyor” dediler. Konuyu birkaç kez Belediye başkanı Niyazi Vural’a iletmesine rağmen çözüm bulamadıklarını belirten Hasan Solmaz “yolun durumunu, önemini ve ne kadar yoğun kullanıldığını defalarca belediye başkanı Niyazi Vural’a anlattık. Ama her seferinde bizi geri çevirdi. Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan’a durumu anlattık yardım istedik. Bu hafta yolda büyükşehir ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Akçaköy’den itibaren yolun 500 metrelik kısmının asfalt yapılacağı söylendi. Yolun geri kalan 2 kilometrelik kısmı Çivril Belediyesine ait olduğu için yol yine yapılmadan kalacak” dedi.

YILLARDIR YOL İÇİN ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI

Karayahşiler mahallesinin Çivril’in en büyük mahallesi olduğu için okul servisleri ve süt toptancısı gibi birçok aracın gün içinde defalarca köye geldiğini belirten muhtar Hasan Solmaz “köyümüz nüfus olarak Çivril’in en büyük mahallesi. Onlarca öğrenci servisi her gün köye gelip çocuklarımızı Çivril İlçe merkezine götürüyor. Onun dışında ticari olarak haraketli bir köyüz. Bu yol en faal yollardan biri ancak nedense bir türlü yapılmıyor. Yıllardır çalmadığımız kapı kalmadı her kapı yüzümüze kapandı. İlk defa bu yıl Osman Zolan yolumuzu yapmaya başladı ama o da sadece Büyükşehir Belediyesi sahası içinde kalanı yapıyor. Diğer 2 kilometrelik yol Çivril Belediyesinin sahasında olduğu için yolumuz yine yarım kalacak ve yapılan kısımda bir işe yaramamış olacak “dedi.

Editör: Haber Merkezi