Çivril Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Cuma gün gerçekleşen 2. Birleşim ile tamamladı.

2022 yılı Meclis toplantıları tamamlandı. AK Partili Özkan Avcı ve Alaettin Yalçın CHP’li Nuran Şafak’ın katılmadığı son toplantıya CHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin bazı gündem maddelerine yaptığı itiraz nedeniyle iki defa ara verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden söz alan CHP grup başkanvekili Semih Dere meclis toplantısının birinci birleşiminde gündeme gelen ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın evinin de bulunduğu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapılan kaldırım ve yol çalışmaları hakkında Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’dan bilgi istedi.

CHP grup başkanvekili Semih Dere yolda başlatılan parke taş döşeme işinde kaldırımların 40 santimetreye kadar düştüğünü ve Çivril’de sadece Zübeyde Hanım caddesinde cep otopark yapılmasını eleştirdi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Komisyonlarda görüşülen ilk üç gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken Gürpınar mahallesine yapılacak jandarma Asayiş Noktası için verilecek arsa takası gündem maddesine Millet İttifakı meclis üyeleri itiraz etti. Jandarmaya verilecek arsa yerine Hazine’den alınacak arsaların mali değer ve yüz ölçümü bakımından yetersiz olduğunu belirten Millet İttifakı meclis üyeleri verilecek arsa yerine Çıtak ve Kızılcasöğüt mahallelerinde bulunan Hazine arazilerinden alınmasını teklif etti. Millet İttifakının teklifini görüşmek üzere meclis toplantısına ara verilirken İmar ve Plan Bütçe komisyonu verilen arada toplanarak arsa tespiti yaptı. Yapılan komisyon toplantısı sonrası Millet İttifakı meclis üyelerinin karar verdiği arsalar ile takas yapılması kararı alındı.

Aradan sonra 2. Birleşim 2 oturumu toplayan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın yaptığı oylamada arsa takası İmar ve Plan Bütçe komisyonundan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi.

ÇİVRİL’İN ARAZİLERİ DİNAR’A GEÇMESİN

Meclis gündeminde yer alan İl ve İlçe sınırlarının yenden belirlenmesi için yapılacak çalışma ile ilgili oylamada Çivril’in İshaklı mahallesinde bulunan mera ve sulak arazilerin Dinar tapusuna geçecek olması Millet İttifakı meclis üyelerinin itiraz etmesine sebep oldu. Yapılacak çalışmanın Çivril belediyesinin yetki ve sorumluluğu dışında olduğunu belirten CHP grup başkan vekili Semih Dere il sınırlarının ilçe belediye kararı ile değil Cumhurbaşkanı kararı ile yapılabileceğini belirterek” bu konuda yetkimiz yok. Onun için Çivril Belediyesinin il yada ilçe sınırı çizmesi doğru değildir” dedi. Konu ile ilgili söz alan İYİ Parti Grup başkan vekili Koray Eren’de Çivril’in Uşak ve Afyonkarahisar ile sınır birçok mahalle ve arazisi olduğunu belirterek özellikle İshaklı mahallesinde büyük bir alanın Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine geçeceğini belirterek gündem maddesinin hatalı olduğunu belirtti.

Millet ittifakı meclis üyelerinin itirazı üzerine toplantıya ara veren Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural harita üzerinde Çivril’in sınırları dışında kalan yerleri göstererek meclis üyelerine çalışma hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışma ile yaşanan bir çok sorun ve sıkıntının sona ereceğini ifade eden Çivril Belediye Başkanı Vural “yapığımız çalışma kamu ve vatandaşlarımızın yararına olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Millet İttifakının hayır oyu kullandığı oylamada gündem maddesi oy çokluğu ile meclisten geçti.

Editör: Haber Merkezi