Uzun yıllar süper ligde Trabzon spor forması giyen yıldız oyuncu İbrahim Yattara beş yıllık aranın ardından Yeşil Çivril Belediye spor ile futbola döndü. Yattara’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahalara döndüğü belirtildi.

Yeşil Çivril belediye spor, ara transfer döneminde Trabzon sporu ’un eski yıldız oyuncusu İbrahim Yattara’ya imza attırdı. Gençleri spora teşvik etmek ve amatör kulüp oyuncularına moral ve motivasyon sağlamak amacıyla gerçekleşen transferde yıldız futbolcunun ücret almayacağı belirtildi.

Desteği için başkan Vural’a, harcadığı emek için hemşerimiz Ahmet Kılınçlı’ya teşekkür ederiz

Transferle ilgili olarak açıklama yapan kulüp başkanı Yasin Göktaş Çivril sporun BAL en büyük adayı olduğunu belirterek “sezon başında hedefimiz alt yapı ve BAL‘dı. Alt yapımızdan yetişen genç oyunculardan oluşan dinamik bir takım kurduk ve ilk maçtan itibaren ligde üst sıraların ortağı olduk. Hedefimiz Bölgesel Amatör Lig. Bal’a çıkmak için ise güçlü bir alt yapı. Bugün Türkiye’ye gelmiş en önemli futbolculardan birini Yeşil Çivril Belediye spora transfer ettik. Amacımız Yeşil Çivril’de top oynayan oyuncularla birlikte amatör futbolcuları lige motive etmek, profesyonel bir oyuncu ile antrenman yapmalarını sağlamak mantalite olarak önlerine büyük hedefler koymalarını sağlamak. Transferde Belediye başkanımız Niyazi Vural’ın büyük emeği var. Aynı şekilde hemşerimiz Ahmet Kılınçlı’da İbrahim Yattara ile iletişim kurmamızı sağlayarak emek harcadı. Transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yattara para almayacak. Amaç gençleri spora teşvik

Başkan Yasin Göktaş İbrahim Yattara’nın transferle ilgili olarak kulüpten para almayacağını da belirterek “Yattara gençler için sahaya çıkmayı kabul etti. Lig bitimine kadar 4 maçımız var. Maçtan bir gün önce Çivril’e gelecek, takımla taktik antrenmana çıkacak ertesi günde maçını oynayıp dönecek. Maçlar için para almayacak. Sadece ulaşım masraflarını kulüp olarak karşılayacağız. İbrahim Yattara transferi hem takım için hem Çivril hem de Denizli futbolu için yararlı olur. Amacımız amatör sporu canlandırmak gençleri spora teşvik etmek” dedi.

İbrahim Yattara’nın önümüzdeki hafta oynanacak olan Yeşil Çivril Belediye spor Yıldız spor maçı öncesi Çivril’e gelmesi bekleniyor.

Yattara’nın Çivril’de ilk gün antrenmana çıkacağı ve ilk maçını oynadıktan sonra İstanbul’a döneceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi