Tecrübeli uzman öğretmenler tarafından açılan Özel Mucizeler Gündüz Bakımevi, öğrencilere bilinçli tüketiciliğe özendiren “Yerli Malı Haftasını” kutladı. Ülke sınırları içinde yetişen ürünlerden oluşan bir stant hazırlayan öğrenciler hazırladıkları koreografi ile ailelerine güzel bir sunum yaptı. Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde okul öğretmenleri tarafından öğrencilere yerli malının önemi anlatıldı.

“AMACIMIZ DEĞERLERİMİZİ ONLARA AŞILAMAK VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Düzenlenen etkinliklerle ilgili kısa bir konuşma yapan öretmen Pakize Çürük; “ Yerli Malı Haftası için çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler için öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarım her birimiz bir meyve olduk. Bu şekilde öğrencilerimize hem meyveleri tanıtmış hem de farkındalığı öğretmiş olduk. Değerlerimizi yaşatmak, öğrencilerimize bunları aşılayabilmek, değerlerimizi gelecek nesillere aktarmamızda hem onların anlayabileceği düzeyde hem de akılda kalıcılığı açısından önemli olan her etkinliği düzenliyoruz. Onlarla güzel vakit geçirmek hem de yerli malı haftasını değerlendirmek istedik. Ülkemize ve yerli ürünlerimize her zaman sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

“BU İŞE GÖNÜL VERDİK”

Korona virüs tedbirleri kapsamında açılış töreni yapmadıklarını ve eğitime Aralık başında başladıklarını belirten Çürük; “Biz bu işe gönül verdiğimiz için arkadaşlarla okul açmaya karar verdik. Öğrenci sayımız şu an az. İlerleyen zamanlarda psikoloğumuz da olacak. Çocuklara drama oyunla bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz. Modern dans eğitimimiz var. Değerler eğitimi, robotik kodlama, satranç, İngilizce dersimiz var. Drama da kuklalarımız var. İlk önce biz oynuyoruz sonra öğrencilere oynatıyoruz. Mesela tutum haftasında kumbara yaptık. Okulumuzda sabah kahvaltısı öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı yapıyoruz. 3-6 yaş arası hizmet veriyoruz. 3 yaş grubu için uyku saatlerimiz var ”ifadelerini kullandı.

“DOĞALLIĞA VE YERLİLİĞE DİKKAT EDİYORUZ”

Uzman eğitici Huriye Arslan, gündüz bakımevinde kullanılan her şeyin doğallığına vurgu yaparak; “Reçelden başlayarak her şeyimizi kendimiz yapıyoruz. Paketli ürünler kullanmıyoruz. Yerli ve doğal olmasına çok dikkat ediyoruz. Yerli ürünlere sahip çıkıyoruz. Zaten Çivril meyve açısından çok zengin bir memleket. Ayrıca her konuda birbirimizi tamamladığımız Pakize Çürük hocama ve Alime Şahan Şimşek hocama da çok teşekkür ederim. Emeklerimiz, hedeflerimiz hayallerimiz bir. İnşallah güzel işler başaracağız”dedi.

Editör: Haber Merkezi