Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olması sebebiyle yerel esnaflar kapalı iken büyük marketlerin açık olması Çivril’deki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Çivril’deki yerel esnaflar, hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle satış yapamadıklarını dile getirerek; “Alkol satmasa da bulunduruyorsunuz diye kapattığınız tekel bayileri var ya birde alkol bulundurmayı bırak satmasına bile karışamadığınız Migros gibi marketler var. Yerel esnaf olarak destek vereceğinize işimizi yapmamıza bile izin vermiyorsunuz. Aylık vergi, kira masrafını nasıl ödeyelim diye düşünüyoruz. Yerel esnafa köstek değil, destek olun” çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından yerel esnafa destek çağrıları yapıldı. Yapılan paylaşımlarda, “Yasaklar nedeniyle küçük esnaf diye tabir ettiğimiz bakkal, manav kasap kuruyemişçi, kıraathane gibi esnaflarımız zor durumda.

Bu nedenle halkımız biraz daha duyarlı olup alışverişlerde daha çok bu esnafları tercih etmesi bu esnafın ayakta kalmasını sağlaması açısından önem arz etmektedir.

Lütfen duyarlı olalım esnafımıza sahip çıkalım.”denildi.

Editör: Haber Merkezi