Tasarım Yarışmasında Sırat Oyunu Birinci Oldu

Kıralan Fatih Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Kerim Saka hazırladığı oyunla Türkiye birincisi oldu.
Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü, tarafından düzenlenen ortaöğretim düzeyindeki öğrencileri yaratıcı düşünmeye sevk etmek, sporun önemini kavratmak, hayal güçlerini somutlaştırabilmek, amacıyla Türkiye geneli resmi/özel tüm ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik, Kendi Sporunu Tasarla isimli “Yeni Bir Spor Dalı Tasarımı Yarışması”na katılan 7. sınıf öğrencisi Kerim Saka ortaokul kategorisinde Türkiye birincisi oldu.
17 Mayıs Cuma günü Antalya’da düzenlenen tören ile ödülünü alan Kerim Saka’ya Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bisiklet ve hediyelerle ödüllendirdi.
Kerim Saka’yı tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan; “Bakanlığımızın yeni vizyonu diyebileceğimiz ilk ve ortaokulda akademik başarıdan ziyade çocukları hayatın kendisiyle karşı karşıya getirmek. Hayatı bizzat ilkokulda, ortaokulda yaşamasını sağlamak. Bunun içinde okullarda bir çeşit tasarım atölyeleri kuruluyor. Spor kulüpleri kuruluyor. Üretime dönük laboratuarlar, atölyeler kuruluyor. Bu yarışmaya da Kerim Saka’nın bir tasarımla katılıp dereceye girmesinden ben çok mutlu oldum. Kıralan’da Kerim Sakan’nın böyle bir şey düşünmesi başarılı olması birinci olması bizim için anlamlıydı. Bunun bir karşılığı olsun istedim öğrencimize ve ilçemizdeki diğer öğrencilere de mesaj anlamında yeni projeler için, yeni tasarımlar için ‘Yeni projeler için bas pedala’ diyerek bir bisikletle ödüllendirmek istedim.” diyerek bisiklet ödülünü Kerim Saka’ya teslim etti.
SIRAT OYUNU NASIL OYNANACAK
Kerim Saka kısaca tasarladığı Sırat oyununu şöyle anlattı; “Üzeri düz bir meşalemiz var. Onun üzerine ebe küpü adını verdiğim bir tane küp koyuyoruz. 4’er kişilik iki takımla oynanan oyunda her oyuncunun elinde birer tane meşale var ama bir tane ebe küpü var. Oyunda hareket ederken ebe küpü meşale üzerine konularak yürünülüyor. Pas atılırken havada atılıp tutulacak, yere düşürülürse oradan serbest atış kullanılıyor. Atak yapan, savunan takımın elinden ebe küpünü düşürürse oradan serbest atış kullanılacak. 20×40 olan oyun bölgesinde çizgilerle ayrılmış alanlar olacak ve atış bölgesinden sayı bölgesine küpü taşımayı başaran takım bir puan almış olacak. 10’ar dakikalık iki devreden oluşan oyunun zaman süresi 20 dakika.”
Kerim Saka’ya destek olan Kıralan Fatih Ortaokulu Müdürü Hüseyin Serdar İlhan ve Beden Eğitimi Öğretmeni Zühtü Selçuk öğrencilerinin yanında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi