Corona virüsü, yılan ve yarasa kaynaklı bir virüstür. Normal koşullarda hayvanlardaki bir virüs insana geçemez ama mutasyona uğrayan virüs insan hücrelerine yapışabilir.

Peki, Corona virüsü insanoğluna nasıl geçti? Egzotik hayvanları tüketme düşkünü olan Çin halkı, yarasa ve yılan tüketimiyle bu virüsün dünyaya yayılmasına sebep olmuştur.

Corona virüsü solunum yolu aracılığıyla yayılır. En sık görülen belirtileri ateş, halsizlik, öksürük ve baş ağrısıdır. Bu virüs zatürreye sebep olur ve zatürre tablosu oldukça ağırdır. Akciğer yetmezliğine sebep olur. Öldürme oranı %3’tür. Diabetes Mellitus (şeker hastalığı), KOAH (akciğer hastalığı), kanser gibi kronik hastalıkları olan kişilerde öldürme oranı %40’lara kadar çıkabilir.

Bu virüsten korunmanın en temel yolu hijyene dikkat etmektir. Gün içerisinde 3-4 defa en az 20 saniye bol köpüklü olarak elleri yıkamak gerekmektedir.

Tuzlu su ile gün içerisinde lavaj yapmak önlem adına iyi olacaktır. Yarım litre su içine 5 çay kaşığı tuz ilave ederek karışım hazırlayıp gün içerisinde sık sık ağız ve burun çalkalamak gereklidir. Solunum yoluna yapışan virüsü temizlemek için lavaj yapmayı ihmal etmemek gerekir.

Savunma sistemimizi güçlendirecek bol antioksidan almak yeterli olacaktır. Bol sebze, meyve tüketimi, kırmızı ve mor meyvelerden çok tüketmek ve yeşil çay, beyaz çay tüketimi antioksidan ihtiyacımızı karşılayacaktır.

Grip ve soğuk algınlığı olan kimselerin maske takması önemli olan bir adımdır.

Hayvanlarla ve çiğ etlerle temas etmemek gerekmektedir.

Balık, ceviz ve zeytinyağı tüketimi savunma sistemini güçlendirir.

Günde en az 2 litre su içmek, vücuttan toksinleri uzaklaştırır.

C vitamini için kahvaltıda ve ara öğünlerde taze meyve suyu tüketimi önerilerim arasındadır.

Açıkta satılan etleri almamak ve sakatat içeren sosis, salam, sucuk tüketiminden uzak durmak gereklidir.