Ülkemizde, geçmişte siyasetin en hararetli olduğu dönemlerde, siyasi parti liderleri basın karşısında tartışırlar, gündeme ilişkin görüşlerini paylaşırlardı. Nezaketten uzaklaşmadan saygı ve sevgi çerçevesinde tartışma yapılırdı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesinde, sadece Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının geniş bir toplantı salonunda, halkın huzurunda televizyon ekranlarında projelerini anlattıklarına tanıklık ettik. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Sayın İmamoğlu ve Sayın Yıldırım 16 Haziran 2019 günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde tüm kanallara açık bir şekilde halkın huzuruna çıkacaklar.

Halkımızın özlem duyduğu bu uygulamanın ülkemin demokrasisi açısından önemli olduğunu değerlendiriyorum. Esasen siyasi parti liderlerinin de ikili veya çoklu olarak katıldığı açık oturum programlarının yapılması, toplumda yumuşama ve birliktelik ile demokrasi açısından önemli adımlar olacağını düşünüyorum. Tek taraflı, yandaş kanallar tarafından yapılan programlar, bilgi kirliliğine neden olurken, aynı zamanda toplumumuzu ayrıştırmaktadır.

Günümüzde, kitle iletişim araçları, kamuoyu oluşturmakta ve düşünceleri şekillendirmektedir. İstanbul programı, seçmenlerin siyasal tutumlarını etkileyecek, tercihlerini değiştirecek veya pekiştirecektir. Özellikle sandığa gitmeyen seçmenlerin bilgilendirilmesi ve sandığa gitmelerinde etkili olacaktır.

İstanbul programında sinirlenmeyen, medeni bir şekilde fikirlerini savunan, sorulara ilişkin cevaplarını elindeki belgeyle, gazete, dergi, kitap, kanun metni, resim, şekil, haritayla sakin sakin verebilen başarılı olacaktır.

16 Haziran 2019 İstanbul programı yeni bir başlangıç olsun. Halkımızın daha sağlıklı ve doğrudan bilgilenmesi için önem arz etmekte. Buluşmanın örnek olmasını ve siyasi parti liderlerinin de örnek almalarını arzu ederiz.

Her şeyin çok güzel olması için başta siyasi iktidar yöneticileri olmak üzere herkesin katkı sunması gerekir. Her şey çok güzel olduğunda saygınlığımız olur, ekonomi düzelir, hep birlikte kardeşçe yaşarız.