Belediye meclis gündeminin 2.’nci maddesi olan 2020 yılının Denizli Yılı olarak kabul edilmesi ve bu kapsamda da Cumhurbaşkanlığı, İlgili Bakanlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak ve her türlü protokolü imza yetkisinin Belediye Başkanı Niyazi Vural’a yetki verilmesi maddesi komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi ile ilgili söz isteyen CHP Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; “Sayın Başkana tek başına böyle bir yetki verilmesi tehlikelidir. Cumhurbaşkanlığı seçimine geçilmeden önce bizler bu yetkiyi verirken sınırları çizilip, kamu yönünde verilen yetkinin sınırları belirlenmesi esastır. Geçmiş de hukukumuzda en yetkili Başbakanlıkla ile ilgili yasada Başbakanın yetkileri ve görevleri açıkça belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimine geçildikten sonra alt yapı hazırlanmadan cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmiştir, sonrasında cumhurbaşkanı yetkileri getirilmiştir. Belediye yetkililerinin görev ve sınırları yasada açık bir şekilde çizilmiştir. Sınırların ihtiyacına önem verilmiştir. Şimdi bakıyoruz Belediye başkanına yasaların üzerinde bir yetki veriliyor. Kamu yönetiminde esas olan kişiye güven değil sizlerde bilirsiniz ki hukuk önemlidir. Karşı duruşum belediye başkanının şahsına değil hukuka olan saygımdır. Bu gündem yanlış ve doğru değildir. Bu gündem maddesinin sınırlandırılmasını ve tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çivril de bizleri derinden üzen vakıftaki olaylara tanık olduk. İktidarın getirmiş olduğu denetimsizlik ve başıboşluk oralara verilen değerlerdir. Bu sonuçlara katlanmak zorunda mı kalırsınız? Bu şartlar altında ne olduğu belli olmayan bu gündem maddesine onay vermek doğru değildir.” Dedi.

YAZICI,  “TEK KİŞİYE YETKİ VERMEK TEHLİKELİDİR”

BAŞKAN VURAL, “LÜTFEN GÜNDEMLE İLGİLİ ÇALIŞIN”

Belediye Başkanı Niyazi Vural, Yazıcı’nın yapmış olduğu gündem dışı konuşmaya ilişkin tepkisini CHP Grup Başkan Vekili Adem Güllü’ye seslenerek verdi. Başkan Vural; “ Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili sıfatı ile Adem bey size söz hakkı veriyorum. Bundan sonraki gündemlerde de gündeme ilişkin konularda lütfen siz beyanda bulunun. Gündem dışı konuları buraya getirip polemik konusu yapmaya siyasi malzeme yapmaya gerek yok. Biz sınırsız bir yetki istemiyoruz. Burada komisyondaki arkadaşlar gerekli çalışmayı yapar. Bu yetkiyi komisyon ayarlayacaktır. Burada sadece yetki için değil yapılan bütün çalışmalar bir hukuk çerçevesinde yapılır, kanuni nizamlı kaideli yapılır. Bunları da biz biliriz siz o konuda rahat olun. Komisyondaki arkadaşlarda yetkinin sınırlarını çizeceklerdir. Tunay Bey siz Ankara’dan genel idareden bahsediyorsunuz. Bundan sonraki konuşmalarınızda lütfen gündemle ilgili çalışın gündemle ilgili konuşma yapabilirsiniz. ama öncelikle de grup başkan vekiliniz bu konuda söz alıp konuşmasını gerçekleştiriyor. ” Dedi.

Editör: Haber Merkezi