Çivril Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan Tunay Yazıcı ilginç bir konuya değindi.
CHP’li meclis üyesi grup başkan vekili Tunay Yazıcı, Mayıs ayında Çivril de ilk kez düzenlenen tarım fuarının duvarında Said Nursi posterinin ne işi olduğunu sordu.
ÇİVRİL ÜRÜNLERİ FUARDA YER ALMADI
Düzenlenen tarım fuarında Çivril ile özdeşleşen ürünlerin yer almamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Yazıcı; “14 Mayısta Çivril’de bir ilk yaşadık. İlk kez bir tarım fuarı açıldı. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Ülkemizde Çiftçilerimizin düştüğü hal ortada iken, gıda krizi yaşanırken fuarın açılışında mazota, gübreye, zirai ilaca ve benzeri girdilere yönelik tek söz edilmemesi çiftçilerimizin durumu ortada iken sorunların ve çözüm yollarının ortaya koyulamaması, konuşulamaması yapılan organizasyonu yarım bırakmıştır.
Fuarda gözlemlediğim kadarıyla Çivril ile özdeşleşen ürünlerimizi bu fuarda göremedik. Gördüklerimiz genellikle traktördü. Keşke tarım fuarı yerine traktör fuarı olarak kayıtlara geçseydi. Bu fuara ilçemiz ve ilçemiz dışından kaç firma yada üretici katılmıştır? Fuarı gezen ziyaretçi sayısı kaçtır? Çiftçilerimize nasıl fayda sağlanmıştır?” dedi.
BELEDİYE ÇİFTÇİYE DESTEK VERDİ Mİ?
Denizli Büyükşehir Belediyesinin, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla sürdürdüğü tarımsal amaçlı sulama borusu desteği kapsamında Acıpayam da düzenlenen törene atıfta bulunan Tunay Yazıcı, “Gönlümüz isterdi ki geçtiğimiz günlerde Acıpayam ilçesinin Uçarı Mahallesinde düzenlenen Tarımsal Amaçlı Sulama Borusu Dağıtımı Töreni gibi bir tören de bu fuar kapsamında Çivril’imizde düzenlenseydi. Hem böylelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızı da uzun bir aradan sonra Çivril’imizde görebilme şansını yakalasaydık hem de Çiftçilerimize tarımsal sulama desteği sağlamış olsaydık.
Belediyemiz bu fuar sürecinde ne gibi hizmetler vermiştir? Çivril Belediyesinin ovamızda zor koşullar altında üretim yapmaya çalışan çiftçiye verdiği destek nedir? Gönlümüz isterdi ki bu fuarda çiftçilerimize destek verilseydi.
CUMHURİYET KARŞITI KİŞİNİN FOTOĞRAFI NEDEN ASILMIŞTIR?
Fuarı düzenleyen firma tarafından Çivril Pazar yeri etrafının kapatıldığı paneller üzerinde bulunan Said Nursi posterinin asılmış olmasını sert bir dille eleştiren Yazıcı, “fuar alanını çevreleyen bariyerlerde bir fotoğraf dikkatimi çekti. Fotoğraf Said Nursi’ye aittir. Said Nursi kimdir? Ulu önder Atatürk’e Sufyan, Deccal diyen bütün müritlerini bu konuda eğiten Cumhuriyet devrimlerine karşı çıkan Cumhuriyet karşıtı olan kişinin bariyerlere fotoğrafları neden asılmıştır?
Sayın Başkan, Değerli Meclis üyeleri, müritlerinin ve takipçilerinin yarıdan fazlasının darbe suçlamasıyla yargılanmış olan bu şahsın fotoğrafının fuar alanının bariyerlerine asılması çağdaş, modern, Atatürkçü vatansever Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olan Çivril halkını oldukça üzmüştür.
Sizin bilginiz dahilinde midir? Sizin bilginiz yoksa bu fuarın sorumlusu kimdir?
Bunların cevaplarını kamuoyun açıklama istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi