Yaklaşık 4 milyon lira harcanarak yapılan ilçe stadyumu ve spor kompleksinin hali içler acısı. Büyük yatırımlarla Çivril’e kazandırılan tesis bakımsız ve kaderine terk edilmiş durumda.
İlçe stadyumu hariç diğer ek tesise hiç bir bakım yapılmadığını belirten vatandaşlar milli servetin çöpe atıldığını söylüyor. Yapılmış bir tesisin kullanımından neden bu kadar kaçıldığına anlam veremediklerini dile getiren vatandaşlar sitemlerini şöyle dile getirdi; “Sevelim yada sevmeyelim ama Gürcan Güven’in Çivril’e kazandırdığı en büyük yatırımlardan bir tanesi de bu ilçe stadyumu. Stadyumun Denizli ilçeleri içinde en büyük ve FİFA standartlarında yapıldığını biliyoruz. O zamanlar Gürcan başkan burada büyük takımların bile maç yapabileceğini hatta açılış için Denizlispor’un maçını burada yapacağını söylemişti. Bu Çivril için bulunmaz bir fırsattı ve çok heyecanlanmış ve sevinmiştik. Ne yazık ki bir daha aday olamayan Gürcan Güven’in yerine Niyazi Vural aday olmuştu olsun dedik nasıl olsa aynı partiden. Kendi partisinden birinin yaptığı yatırımları daha da büyütür dedik. O günün hayali ile bu gün gördüğümüz manzaranın tarifi yok. Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.”
MİLYONLUK KOYUN OTLAĞI
Çivril ilçe stadyumu çevresi ve diğer spor kompleksleri kullanılamaz durumda ve binanın kapısı penceresi kırılmış spor yuvası adeta hizbe bir yer haline gelmiş balicilerin yuvası durumda. Spor kompleksini çevreleyen tel örgüler parçalanmış. Milyonlarca lira harcanarak yapılan spor kompleksinde modern kafelerin yer alacağı alanın önünde ise koyunlar otluyor. Kapağı açık ve kabloları sarkmış durumda olan elektrik panosunda eğer elektrik varsa bir çocuğun dokunması ile üzücü sonuçlar yaşanmaması için hiç bir sebep yok.
BAKAMIYORLARSA KİRAYA VERSİNLER
Hazır olan bir kompleksin çürümeye terk edilmesindense kiraya verilmesi ile belediyenin de para kazanabileceğini belirten vatandaşlar, “Çivril belediyesi paramız yok diye hiç bir işe el atmıyor. Hazır yapılmış bir tesis buraya bakamıyorlarsa kiraya versinler. Hem belediyeye gelir olur hem de kiralayan kişi buraların bakımlarını yapar. Yazık değil mi milli servetin böyle heba edilmesine? Yatırım gelmiyor diye şikayet etmemiz gerekirken biz yapılan yatırımları koruyamıyoruz diye şikayet ediyoruz. Böyle idarecilik mi olur?” şeklinde konuştular.
Çivril İlçe Stadyumu ve spor kompleksi, önceki dönem yapılıp da bu dönem çürümeye terk edilen yatırımlardan sadece bir tanesi.

YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR
YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR YATIRIMLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR
Editör: Haber Merkezi