Çivril’de yol yapım çalışmasında yaşlı bir kadının evinini duvarına zarar verildiği iddia edildi.

Çivril’in Karahacılı mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Teslime Özdemir’in evinin duvarı yol yapım çalışmaları sırasında zarar gördü. Engelli kızıyla tek başına hayat mücadelesi veren Teslime Özdemir evinin duvarından su ve nem girdiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • YAŞLI TEYZENİN YARDIM ÇIĞLIĞI KIZI İÇİN

2018 yılında köyde yapılan parke taş döşeme esnasında yol genişletme çalışmalarında evi ve duvar arasındaki boşluğun toprakla doldurulduğu ve o günden sonra evine su girdiğini iddia eden Teslime Özdemir yetkililerin yardım etmesini ve evinin duvarının tamir edilmesini istedi.

Engelli kızı ile yaşayan Teslime Özdemir duvardan gelen su ve nemim evin tek odasını kullanılamaz hale getirdiğini belirterek “evimiz zaten küçük ve tek odada yaşıyoruz. Kızım engelli günün büyük çoğunluğu bu odada geçiyor. Yol yaparlarken evin duvarını yıktılar düzelttik diye toprak yığdılar gittiler. İki yıldır evime su giriyor duvarlar hep nem. Defalarca söyledim aradım kimse ilgilenmiyor. Tek başıma yaşlı bir kadınım gidecek yerim yok. Kızım hasta oluyor oda nem ve rutubetten çok kötü hale geliyor. Kış bastırınca biz ne edelim nerelere gidelim. Kızım hasta olmasın. Bize yardım etsinler.” dedi.

  • YAŞLI TEYZENİN YARDIM ÇIĞLIĞI KIZI İÇİN

Mahalle muhtarı Hüsametdin Akdağ, yol yapılırken evin duvarının zarar gördüğünü belirterek “Belediye yolu yaparken evle yol arasını doldurmuştu. Toprak olunca suyu emdi ve kerpiç duvar olduğu için hemen nem kaptı. Arkadan duvarlar göçmeye başladı. Öyle olunca da tekrar biz toprağı açtırdık ama su almaya devam ediyor. Burası yapılmazsa bu evde bu kış zor yaşanır.” dedi.

Editör: Haber Merkezi