Çivril Belediyesi tarafından işletilen büfedeki meşrubat fiyatları el yakıyor. Büfeye giden vatandaşlar Çivril’in en pahalı soda ve gazozu burada diyerek fiyatlara tepki gösterdi.
Cumhuriyet parkı içinde bulunan Belediye büfesindeki fiyatlar tepki çekiyor. Belediye tarafından işletilen ve halka uygun fiyatla hizmet vermek için açılan büfenin sıcak yaz aylarında soda ve meşrubatı yüksek fiyatla satmasına tepki gösteren Çivrilliler “kira yok işçi gideri yok ama özel işletmelerden daha yüksek fiyata satış yapılıyor. Belediye kar amacı gütmez halka uygun fiyata kaliteli hizmet vermeye çalışır” dediler.
ÖZEL İŞLETMELERLE YARIŞIYOR
Geçen ay hizmete giren ve Çivril Kent Limited Şirketi tarafından işletilen büfede Soda ve Gazozun 2,5-3 liraya satıldığını iddia eden vatandaşlar parkın karşısında bulunan kahvede sodanın 2,5 liraya, başka kahvelerde ise 1,5 liraya satıldığını örnek göstererek “Hemen parkın karşısında yüksek kira ödeyen ve işçi çalıştıran bir kahve var orada soda 2,5 lira. Orada personel gideri, kira gideri, vergi, elektrik gideri gibi birçok gider var. Belediye büfesi sadece elektrik parası ödüyor ama fiyatlar özel işletmelerle yarışıyor. Kahvede çay 1 lira ve para kazanıyor belediye bir bardak çayı 1,5 liraya veriyor. ” diyerek yüksek fiyatlara tepki gösterdiler.
VAY HALİMİZE
Fiyatların piyasanın altında olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Parklarımız aile çay bahçesinden çıktı zenginlerin mekanı haline geldi. Tüm kafeler zaten zenginlere hizmet ederken belediye büfesinin dar gelirliye, emekliye uygun olması gerekir. Bu fiyatlara satış yapılacaksa belediyenin olmasının ne anlamı var. Belediyeler de zengine hizmet eder hale geldiyse vay halimize.” Şeklinde konuştular.
MADEM BÜFE YAPILACAKTI NEDEN PLANLANMADI
Cumhuriyet Parkı içinde bulunan belediye büfesinin masalarının çimlerin üzerine konmasına da tepki gösteren vatandaşlar, “Madem buraya bu büfe yapılacaktı neden eskisi yıkıldı. Madem eskisi yıkıldı yerine yenisi yapıldı neden oturulacak masa atılacak yerler önceden planlanmadı. Çimlerin üzerine masalar atılmış insanlar çimlerin üzerinde geziyor. Bu çimler daha ne kadar yaşayabilir. Madem masa atacaksınız neden planını ona göre yapmadınız. Yazık şu milletin parası hep yap bozlarla ziyan olup gidiyor. Daha yarınını planlayamayanlardan gelecek için plan yapmasını beklemek de boşa kürek çekmeye benziyor.” ifadelerini kullandı.
Park içinde bulunan belediye büfesi yıkılan Ünal büfe yerine yapılmış ve geçen aylarda hizmete girmişti.

Editör: Haber Merkezi