Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Bu kararın açıklanması Çivril Millet İttifakında olumlu karşılanırken CHP ve İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri birlik mesajı vererek “Yarının Türkiye’si için büyük ve önemli bir adım atıldı” dedi.

Millet İttifakının 6 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı adayı açıklama programı sonrası bir araya gelen Çivril Millet İttifakı meclis üyeleri CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık süreci ve seçimleri değerlendirdi. Saadet Partisi ve CHP Genel Merkezi önünde toplanan on binlerce vatandaşın geleceğin Türkiye’sinin ilk adımına şahitlik ettiğini belirten meclis üyeleri “altılı masa toplantısından sonra her iki partinin genel merkez binası önünde toplanan onbinler, aydınlık ve güçlü Türkiye’nin ilk adımlarına şahitlik etmek için büyük coşkuya ortak oldu” dedi.

Millet ittifakı adayının açıklanmasından sonra seçimlere odaklanacaklarını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Koray Eren “mesele millet, mesele vatan. Seçim sandıklarından çıkacak milletin iradesi ile inşallah daha güzel yarınlara ulaşacağız. Masanın dağılmasını isteyenler, İttifakın bozulmasını isteyenler gördüler ki Millet ne derse o olacak. Milletin kararından daha büyük güç ve belirleyici bir şey yok. Biz İYİ Parti olarak Anadolu’nun her köşesinde her bir vatandaşımızın yüzü gülene kadar bu yolda çalışmaya gayret edeceğiz. Bizim derdimiz güçlü ve büyük Türkiye, bunun için fedakarlık yapılacaksa bu bize düşer, bizim derdimiz lider Türkiye, bunun için çile çekilecekse bu bize düşer. Bizim sevdamız da gayretimizde Türkiye için” dedi.

Taban Kılıçdaroğlunu istedi

Tüm Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği Altılı Masa Cumhurbaşkanı adayı açıklama programına katılan CHP Çivril Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Semih Dere, Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulmak için gün saydığını belirtti. Semih Dere yaptığı değerlendirmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimleri tarafından Cumhurbaşkanı olarak benimsediğini ifade ederek, “Millet İttifakı ve Altılı Masa olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi taban ve tüm yurtta partili partisiz herkesi umutlandırdı. Herkesin geleceğe dair büyük Türkiye umutları yeniden yeşerdi. Kemal Kılıçdaroğlu bugüne kadar gösterdiği performans ve sergilediği siyasi portre ile Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Hem Saadet partisi Genel Merkezi hem de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde toplanan on binlerce vatandaş gösterdi ki ülkenin dürüst, çalışkan, herkesi kucaklayan, çetelere değil halka çalışan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ötekileştiren değil kucaklayan bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Bu cumhurbaşkanı da altı liderin ortak kararı ile tabanın isteği ile Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.

Yaşananlar masayı güçlendirdi

Aday açıklanmadan önce yaşananları da değerlendiren Semih Dere, farklı düşüncelerin demokrasinin temeli olduğuna dikkat çekerek, “4 Mart akşamı İYİ Parti Genel başkanı Sayın Meral Akşener’in bazı endişe ve düşüncelerini dile getirmesi kamuoyunda farklı algılansa da bunlar demokrasinin temelinde olan şeyler. Farklı düşüncelerin, farklı bakış açılarının doğruyu bulması için olması gereken şeyler. Genel başkanlarımızın görüşmelerinde yaşanan farklı bakış açıları da Türkiye’nin geleceği adına yaşanan güzel gelişmeler. Masa ve genel başkanlarımız önemli bir demokrasi sınavı verdi ve bu sınavdan başarı ile geçti. Herkesin kavga dediği olaylar masayı ve ittifakı güçlendirdi. Genel merkezler önünde toplanan vatandaşlar bunun en büyük kanıtı” dedi.

Editör: Haber Merkezi