Kahramanmaraş’ta yaşana deprem sonrası Çivril Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.
Çivril Gençlik merkezinde toplanan kıyafet, battaniye, kuru gıda, ısıtıcı ve yardımlar sınıflandırılarak paketleniyor. Merkezde Çivril Belediyesi personeli, Halk Eğitim Kursiyerleri ve gönüllü vatandaşlar ile Kızılay çalışanları aralıksız tasnif ve paketleme çalışması yapıyor.

YARDIMLAR GENÇLİK MERKEZİ BİNASINDA TOPLANIYOR

Türkiye tarihindeki en büyük depremlerden biri olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş depreminde can kayıpları artarken, bölgedeki vatandaşların yaralarını sarabilmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına ülkece harekete geçildi. Çivril’de de deprem bölgesi için seferber olup yardım ulaştırmaya başladı.
Muhtarlıklar vasıtasıyla toplanan yardımlarla vatandaşların getirdiği yardımlar, Gençlik Merkezinde hızla toplanmaya başlanırken, Çivril Belediyesi de eşyaların toplanma merkezine ulaştırılması ve tasniflemesine devam ediyor.
Çivril Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de toplama merkezlerinde tasnifleme ve paketlemeye yardım ederken merkeze bağlı kurslarda pijama ve kıyafet dikimine başlandığı belirtildi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, toplanan yardımlar ve çalışmalarla alakalı olarak yaptığı değerlendirmede “Dün çok üzücü bir sabaha uyandık. Deprem gerçeğiyle yine karşı karşıya kaldık. Ülkemizi yasa boğan depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, ilçemizden malzemeler toplanmaya devam ediyor. Bu zor zamanları hep birlikte atlatacağız. Duyarlı Çivril halkına teşekkür ederiz. Bugün ilk aracımızı yola çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNE PERSONEL DESTEĞİ

Çivril Belediyesi olarak Kahramanmaraş ve depremden etkilenen bölgelerde görevlendirilmek üzere Çivril belediye personelinden ilk etapta 10 gönüllü personelin gönderileceğini belirten başkan Niyazi Vural “deprem bölgesine istenilen ihtiyaçlarla birlikte gönüllü arkadaşlarımızdan da gönderiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi