Bahar mevsiminin gelmesiyle tarım arazilerinde başlayan ilaçlama zamanında yapılmadığı takdirde arı ölümlerine neden oluyor.

Yanlış zamanda yapılan ilaçlama arıların toplu ölümüne neden oluyor. Arı ölümlerinin çiçek zamanında olan ağaçların döllenememesine yol açtığını belirten uzmanlar ilaçlamaların akşam ya da sabah erken saatlerde yapılması konusunda çiftçileri uyarıyor.

YANLIŞ İLAÇLAMA ARILARI YOK EDİYOR YANLIŞ İLAÇLAMA ARILARI YOK EDİYOR

Çivril’de ilkbaharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve bahçelerinde tarımsal faaliyetler de arttı. Çiftçiler, meyve bahçelerinin bakımı, tarlalarını gübreleme ve ekim hazırlığı yapmaya başladı. Tarımsal faaliyetlerle birlikte meyve bahçelerinde ilaçlama çalışmalarının da arttığını belirten Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, ilaçlama konusunda çiftçilerin duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi. Çiftçilerden, ilaçlamayı arıların kovanlarına döndüğü akşam saatlerinde yapmalarını isteyen Mehmet Özkul, “arılar var olduğu müddetçe tarım var, meyve var, hepimizin yiyeceği, gıdası var. Onun için arılarımızı yaşatmamız gerekiyor” dedi.

Bahar mevsimi ile birlikte arıların çiçekleri gezmeye başladığı belirten Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul “çiftçilerin çalışmaları ile arıların çalışmaları da başlıyor. Özellikle bahar aylarında meyve bahçelerinde yoğun bir ilaçlama dönemi oluyor. Bahçelerini ilaçlayan çiftçi arkadaşlardan çalışmalarını mümkün olduğu kadar sabah erken saatlere ya da akşam saatlerinde yapmalarını istiyoruz. Gündüz arının çalıştığı vakitte atılan ilaç arıların ölmesine neden oluyor. Arı demek meyve demek, ürün demek. Onun için arıları el birliği ile korumalıyız. Arılar ölürse attığımız ilacın da faydası olmayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi