Bir Kızılderili Atasözü der ki; Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda, Beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Ülkemiz de birçok il de ormanlara girişler yasaklandı. En doğrusu da bu, piknik amaçlı kullanılan yerlerde kimangal ateşlerinin, şişe kırıklarının orman yangınlarını körüklediğini unutmayalım.

Ülke yanıyor, Düğün vs. Eğlenceler de hâlâ havai fişek atılıyor. Her taraf kuru ot ağaç dolu ama biz bir türlü AKILLANMAYACAĞIZ!

Ülkemiz seferberlik halin de, Herkes karınca, kararınca yardım topluyor ve gönderiyor ve yardıma gidiyor. Televizyonlar da, sosyal medya da görüyoruz Çoluk çocuk, Kadın, Erkek herkes canla başla yangını söndürmek, yardım etmek için uğraşıyor.

Resmen orman yangınlarına karşı Kurtuluş savaşı veriyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyanların torunları, Orman yangının da çalışanlara yardım taşıyor. Tanrı yardımcımız olsun. Yakan, yaktığından büyük ateşlerde yansın yaşanılan acıların tarifi yok.

İtfaiyecilerimizin, orman işçilerinin hakları hiç ödenmez. Canını tehlikeye atarak can siper hane çalışıyorlar. Var olsunlar.

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak yardım etmek için motosikletiyle bölgeye giden,25 yaşındaki Şahin Akdemir, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmasına katılan orman işçileri Yaşar Cinbaş ve Erdal Tovka şehit oldu. Üç kardeşimize de Tanrı rahmet eylesin Tinleri şad olsun.

Devletimiz bu yangınların sabotaj mı, ihmal mi olduğunu elbette araştıracak ve sorumlularını cezalandıracaktır.

Sarı Başbuğ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK demiştir kİ;

Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır, geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur.

Ülkemize ilk yardım gönderen kardeşlerimiz;

Azərbaycan Türkiyəyə1 təyyarə, 18 helikopter, 40 ambulans, 3 milyon manat, 500 yanğın söndürən göndərdi.

Kardeşlerimiz her zaman daim olsun, Can Azerbaycan var olsun. İyi ki kardeşlerimiz var.

Araplar kardeşimiz diyorlar hiçbir Arap ülkesinden tık yok. Elbet birgün herkes anlayacakTürk’ün Türk’ten başka kardeşi olmadığını.

Söz konusu Milli Birlik ve Vatansa, Türk Milleti Vatanını da, Ormanını da korur. Yeter ki Politikacılar gölge etmesin. Ayrıştırmasın.

Aslında hayat çok basit; İnsanları ve hayvanları yani canlıları öldürmeyeceksin! Kadına şiddet uygulamayacaksın! Çocuklara zarar vermeyeceksin! Ormanları yakmayacaksın!

Bunları yapmamayı öğrendiğimiz gün İnsan olduğumuzu anlayacağız…