Geçen hafta göl dondu bu hafta ağaçlar çiçek açtı.

Çivril’de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı badem ağaçlarının uyanmasına neden oldu. Ağaçların çiçek açması çiftçileri endişelendirirken meteoroloji hafta sonu hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceğini açıkladı.

Küresel İklim dengesinin bozulması nedeniyle geç gelen kış mevsimi birde erken bitince, bademler çiçek açtı. Badem ağaçları baharı çiçeklerle karşılarken, vatandaşlar güneşli ve sıcak günlere aldanarak çiçek açan badem ağaçlarının Mart soğuklarının yaşanması halinde soğuk vurabileceğini belirtti.

Çivril’in yüksek kesimlerinde özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Çivril’de kış son yıllarda az yaşansa da daha bahar gelmedi. Bademler bu yıl erken açtı. Kış, kış gibi olmadı. Kar yağmadı. Geçen hafta gölün bazı yerleri donmuştu bu hafta ağaçlar uyanmaya, bademler çiçek açmaya başladı. Eğer hava böyle gider ve ağaçlar uyanırsa gece yaşanacak don, bütün çiçekleri döker” dediler.

Sadece badem ağaçlarının değil meyve ağaçlarının da uyanmaya başladığını ifade eden vatandaşlar, “Badem ağaçları güneşli günleri görünce yalancı bahara her zaman kanarlar ama bu sene meyve ağaçları da uyanmaya başladı. Gözleri uyanan ağaçlar çiçek açmasa da dondan etkilenebilir. Eğer öyle bir şey olursa bu sene ne kayısının ne kirazın hayrı olur.” Dediler.

Editör: Haber Merkezi