Yağ yakmak ifadesi biyolojik olarak mümkün değildir. Beslenme biliminde bir besinin yağ yakması yada yağ yakımına yardım etmesi gibi bir durum yoktur.

Halk arasında yağ yakımı olarak adlandırılan yağdan kilo verme durumu doğru beslenme ile mümkündür.

Bir besinden mucize beklemek yanlıştır. Baharatlarla hazırlanmış çorbalar, detoks suları ve birçok besinin yağ yaktığı iddia edilir. Bu bilgi net bir şekilde yanlış ve bilimsel dayanağı olmayan bilgidir.

Birçok beslenme uzmanı ve doktor yağ yakımı olarak tabir ettikleri yağ kaybını hiçbir bilimse çalışmaya dayandırmaz.

Yağdan kilo vermek ancak ve ancak yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite ile mümkündür.

Detoks diyetleri, sözde yağ yakıcı besinler ve dahası sadece halka yönelik maddi telaşla kullanılan ifadelerdir.

Kilo kaybının sudan yada kastan olması yanlış beslenme programı uygulandığının net göstergesidir. Su kaybı durumunda düşük kalorili beslenmeden söz etmek doğrudur. Düşük kalorili beslenmek yanlış kilo kaybına sebep olacaktır. Su kaybederek tartıdaki rakamı azalan bireyler bir süre sonra kaybedilen miktardaki suyu yağ olarak geri alacaklardır.

Yağ yakımı ifadesini kullanan meslektaşlarıma ve doktorlara sormadan edemeyeceğim ‘’Yağlar ateşle mi yanıyor? Kişinin altına kibrit ve odun mu atıyorsunuz?’’

Bir besinden mucize beklemek yanlıştır. Beslenme yaşam tarzıdır ve bu yaşam tarzının hayata geçirilmesi esastır. Beslenme de tüm besinler mucizedir. Hepsinden alacağımız değerli vitamin, mineral ve daha bir sürü besin öğesi vardır. Besinlerin bir arada kullanılması detaylı kombinasyonları doğru kilo vermeye yardımcı olacaktır. Beslenme aynı zaman da hastalıklardan korunma ve sağlıklı halin devam etmesi için oldukça önemlidir.

Kısa ve net bir cümle ile akıllarda yer etsin isterim ‘’Yağ yakımı mucize bir besin ile mümkün değildir ‘’.