Genç Çivril gazetesi haftalık basıldığı için yazılarımı Cumartesi veya Pazar günü gönderiyorum bazen haliyle gündemin gerisinde kalıyoruz ve yazdığım yazılardaki olaylar ve gelişmeler değişebiliyor bunu anlamayan bazıları haklı olarak eleştiriyor.Ne diyeyim Nasrettin hoca gibi sende haklısın diyorum.

Herilin Delisi de vardır Velisi de. Yıllar önce şehrin birin de bir deli cenaze namazlarını hiç kaçırmaz,hemen hemen her cenaze namazın da bulunurmuş. Bir gün şehrin en sevilmeyen hırsız ,arsız birisi ölür tabi deli her zaman olduğu gibi cenazeye gelir.İmam cenaze namazını kıldırırır ve deli musalla taşının dibin de biter. İmam’dan önce cemaate haydi buna da iyi bilirdik diyin, diyenin a..…. diye küfretmeye başlar.

Belediye Meclis toplantıları canlı yayınını yayın anın da veya birkaç saat sonra mutlaka izliyorum. Belediye meclis üyeleri ne konuşuyor dikkatle takip ediyorum.Kasım ayı toplantısın da Kaymak mı peynir mi yapalım tartışmasını duyunca Çivril için ümitsizliğe kapıldım.Bir mandıra yapılmış çok güzel başına liyakatlı bir yönetici atanır sorumluluk verilir ve üretilen ürünün ekonomik değeri hesaplanarak o ürünün nasıl değerlendirileceği planlanır. Ben yaptım oldu veya deneme yanılma ile yapılan her işin sonucu hüsrandır.

Çivril için yapılan her güzel şey kim yaparsa yapılsın takdir edilmeli.Ne yazık ki ülkemiz de siyaset garabeti insanları ayrıştırdı.Örneğin Özlem yapı sitesinde sadece 1 sokağı kumlar diğer sokaklar tozdan geçilmezse tabiki herkes bir şeyler söyler ve haklı olarak eleştirir.Yapılan her yatırım kendi partilisinin olmadığı zaman bile takdir edilmeli .Yanlış yapılıyorsa kendi partilisi de yapsa yapıcı eleştiri getirilmeli.

Çivril de siyasi bir bütünlük yok. Bakınız Acıpayam Tavas bölgesi her dönem Denizli siyasetine hakim.Her dönem bu bölgeden Milletvekili hatta Büyükşehir belediye başkanları çıkıyor Çivril Denizlinin ekonomik olarak büyük ilçelerinden birisi ama yatırımlar hep bu bölgelerden sonra ehveni şer olarak Çivrile lütfediliyor.Çivril de Yağ,un,şeker var ama nedense helva yapacak usta kazanın başına getirilmiyor.Siyasi partiler yerel seçimler de 100 lerce vaat veriyor ama seçimden sonra kimse o vaatler yapıldımı?yerine getirildimi? diye sormuyor. Sonuçta hep kaybeden Çivril oluyor.Yazacak çok şey var. Söylediğim veya yazdığım zaman sen Çivrilin yerlisi değilsin sana ne diyenler bile oluyor!8 yıl öncesine kadar defalarca Meclise ziyarete gittim Mecliste birbirine söz söyleyen bazı vekillerin daha sonra Meclis lokantasın da birlikte güle oynaya yemek yediklerini gördüm. Onun için Sayın Meclis üyeleri sizin göreviniz iktidarıyla, muhalefetiyle Çivrilin sorunlarına çözüm bulmak. Kırıcı olmayın yapıcı olun Çivril kazansın. İnşallah Zülfiyare dokunmamışımdır,Umarım yazdıklarımı cenazeye katılan delinin söylediği gibi görmezsiniz.

Taksim de hain saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Tanrıdan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Hamaset falan değil tüm samimiyetimle söylüyorum. Bunu yapan kahpeyi çantayı bıraktığı yere asıp alem-i ibret için üç gün indirmeyeceksin. Kaçak göçmenler ülke için beka sorunudur.pkk bile suriye uyruklu bir arabı kendi saflarında ülkemize karşı bombalı eylemde kullanıyorsa durum sandığımızdan vahimdir. Ülkemizdeki milyonlarca sığınmacı, terör örgütleri ve istihbarat servisleri için potansiyel kaynaktır.Kim bu terörist hainlere destek veriyorsa hepsine de lanet olsun.

Esen Kalın …