Denizli Büyükşehir Belediyesine bağlı Özdemirci itfaiye şubesinin sadece gündüzleri açık olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı mahallede itfaiyenin sabah 08.00 akşam 18.00 saatleri dışında kapalı kalmasına tepki gösteren mahalleli itfaiyenin 24 saat esasına göre çalışması için yetkililerden destek istedi.

Özdemirci mahallesinin çevre mahalleler ile bölgenin merkezi konumunda olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri “Özdemirci kasaba iken itfaiyemiz vardı. Büyükşehir olduktan sonra uzun süre burada itfaiye birimi aktif halde çalıştı fakat son bir ay içinde itfaiyemiz sadece gündüzleri açık onun dışındaki saatlerde kapalı” diyerek duruma tepki gösterdi.

YANGINDA ÇARESİZ KALMAK İSTEMİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde evinde yangın çıkan ve eşyalarının tamamı yanan Süleyman Öztürk, “İtfaiye Özdemirci’de olmasına rağmen gelene kadar evimdeki eşyaların tamamı yandı. İtfaiye Baklan’dan gelse bırakın eşyayı evimin tamamı kül olurdu. Biz yangın gibi felaketlerde çaresiz kalmak istemiyoruz. Biz itfaiyemizin 7-24 Özdemirci’de olmasını istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili olarak mahalleye giden İYİ parti Denizli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Koray Eren konuyu Büyükşehir meclisinde gündeme getireceğini belirterek “Özdemirci mahallemizde bina ve araç konusunda sıkıntımız yok. Birimin akşamları neden kapatıldığı ile ilgili bilgiyi alıp konunun takipçisi olacağız” dedi.

AKŞAMLARI BAKLAN YADA ÇITAK’TAN GELİYOR

CHP’li meclis üyesi Tunay Yazıcı ile birlikte Özdemirci mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Eren “Özdemirci mahallemiz etrafındaki köyler ile birlikte merkez durumunda burada Büyükşehir ve Çivril belediyesinin hizmet birimlerinin olması gerekir” dedi.

İtfaiyeden alınan bilgiye göre Özdemirci mahallesinde bulunan Denizli Büyükşehir belediyesi İtfaiye birimi 2022 yılı itibariyle sadece sabah 08.00, akşam 18.00 saatleri arasından tek vardiya olarak hizmet veriyor. Olası bir acil durumda Mahalle, akşam saatlerinde Baklan ve Çıtak İtfaiye amirliklerine yönlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi