Çivril’de karantina kapsamında işyerini kapatan berber, ilçedeki Atatürk büstlerini tamir etti.
Çivril’de berber olarak hizmet veren Nejdet Çakmakçı Korona Virüs kapsamında işyerini kapatınca ilçe genelinde bulunan bütün Atatürk büstlerini tamir ederek boyadı.
Geçen hafta başlayan karantina sebebiyle işyerini açmayan berber ilçedeki Atatürk büstlerini boyadı, eskiyen yerlerini tamir etti. Çalışmalarına ilçe merkezindeki Atatürk büstlerinden başlayan Berber Nejdet Çakmakçı okul bahçesi ve kamu binaları önündeki büstleri de yeniden boyadı. Büstlerin üzerinde bulunan ve zamanla silinen yazıları da yeniden yazan Çakmakçı “hepimizin Atatürk’e borcu var. Elimden geldiğince ilçemizdeki bütün büstleri kontrol edip eksiklerini gidereceğim” dedi.
Korona Virüs sebebiyle işyerini kapatan Nejdet Çakmakçı gündelik işlerler hayatını devam ettirmeye çalıştığını belirterek “işyerimiz alınan karantina tedbirleri kapsamında kapatıldı. Bende gündelik işlerde çalışıp ekmeğimi kazanıyorum. İşe gittiğim bir gün yolumun üzerindeki bir kamu binasında Atatürk büstünün renginin solduğunu ve bakımsız olduğunu fark etti. o gün kazandığım parayla siyah boya ve yaldızlı sprey aldım. İş bulamadığım günlerde ilçemizdeki Atatürk büstlerini tamir etme ve boyama kararı aldım. Bugün evimin yanındaki okullardan başladım birçok yerdeki büst solmuş hepsini yeniden yaldızlı boya ile boyadım kaidelerin üstündeki yazılardan silinenleri yeniden yazdım. Çocuklarımız okula başladığında Ulu Önderimizi tertemiz görsünler” dedi.
Yaptığı işin vefa olduğunun altını çizen Berber Nejdet Çakmakçı “bugün bu topraklarda rahat yaşıyorsak bunu Atatürk’e borçluyuz. Ben bana bu vatanı bırakan Ata’ma vefa borcumu ödemek istiyorum” dedi.
Çakmakçı ilk gün ilçe merkezindeki 9 büstün bakım ve temizliğini yaparak boyadı.

Editör: Haber Merkezi