İçinde bulunduğumuz bu günlerde aziz milletimizi manevi iklimiyle saran, tüm İslam alemini ortak bir ruhla kaynaştıran bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Bu vesileyle Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, kurbanlarımızın makbul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Ortak sevincimiz olan Kurban ve Ramazan Bayramı gibi mübarek günler, bizler için birlik beraberlik ve kardeşlik adına büyük anlamlar ifade etmektedir. Bu bağlamda idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek, inancımız, kültürümüz ve insanlığımız gereği kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakıp tüm aşina gönüller ile kardeşçe kucaklaşmalı; ailemiz, eş, dost ve yakınlarımız ile hemhal olmalıyız. Bizleri aynı inancın neşesinde, iyiliğin merkezinde birleştiren bu özel günlerde güçten düşen büyüklerimizi, şifa bekleyen hastalarımızı, hiç misafiri olmayan kimsesizleri, aile sıcaklığına hasret öksüz ve yetim evlatlarımızı-kardeşlerimizi ziyaret etmeliyiz. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir.” kelamının hikmetine uygun hareket etmeli, ihtiyaç sahiplerinin, mazlumların bayram sevincine ortak olmalıyız. Pek çok insani hasletimizin gün yüzüne çıktığı bu kutsal anlarda, biz de Valilik olarak şehit ailelerimiz başta olmak üzere, evlatlarımızı, büyüklerimizi ziyaret ederek kadim kültürümüzden tevarüs eden bayram ziyareti ve paylaşma geleneğimizi sürdüreceğiz. Kurban Bayramı boyunca vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, insan ve çevre sağlığının korunması, kurbanlık satışı ve kurban kesimlerinin sağlıklı, hijyenik şartlarda yapılması için başta emniyet güçlerimiz olmak üzere ilgili tüm birimlerimizce gerekli tedbirler alınacak, ekiplerimiz görevlerinin başında olacaktır. Bu süreçte bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi, bayramların bayram olarak kalması için trafiğe çıkan tüm vatandaşlarımızın başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere tüm trafik kurallarına titizlikte riayet etmelerini önemle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit aileleri ve gazilerimiz olmak üzere Denizlili hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, aziz milletimize, tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, selamlarımı iletiyorum

Editör: Haber Merkezi